Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Господарникам – контроль, бюджету – прибуток

12 лютого 2008 - 14:34

Зусилля працівників управління минулого року були спрямовані на досягнення більш високих якісних показників при проведенні контрольних заходів.

Так, при зменшенні кількості ревізій у 2007 році на 39% у порівнянні з 2006 роком збільшився показник обсягу охоплених контролем фінансових та матеріальних ресурсів на 60%, забезпечено зростання показника результативності контрольних заходів до 94,5 % проти 88,1 % за 2006 рік. Загальна сума встановлених фінансових порушень у 2007 році склала більше 371 млн. грн., що майже на 80% більше показника попереднього року.

Виходячи з пріоритетних завдань державної контрольно-ревізійної служби на 2008 рік, працівники управління сьогодні зосереджують увагу на наступних напрямках роботи:

- фіксуванню, а особливо узагальненню виявлених порушень, та їх впливу на фінансову звітність підприємств державного та комунального секторів економіки. Як правило, всі порушення призводять до завищення витрат об'єктів контролю, а отже до зменшення прибутку, частина якого повинна перераховуватися до бюджету;

- дослідженню у ході ревізій причин виникнення дебіторської заборгованості, відображення її в обліку та фінансовій звітності. Адже наявність дебіторської заборгованості може свідчити про здійснення попередньої оплати за товари, роботи та послуги, які фактично не були отримані, або постачання товарів, надання послуг чи виконання робіт, за які контрагент не розрахувався. Недопущення формального підходу до проведення ревізій, причин виникнення дебіторської заборгованості, з'ясування всіх причин і обставин її виникнення;

- аудиту виконання місцевих бюджетів, зокрема, надходжень до бюджету коштів від продажу, оренди землі. Приміром, через невизначеність меж м. Приморська продаж земельних ділянок міста здійснювала Приморська районна державна адміністрація за вартістю вдвічі дешевшою, ніж середня ціна продажу землі в межах міста, внаслідок чого бюджет м. Приморська за рік втратив більше мільйона гривень. Подібні факти виявлено і в роботі Бердянської райдержадміністрації.

Олександр Карабанов насамкінець зазначив, що минулого року не цільових витрат бюджетних коштів стало менше. Це свідчить про злагоджену співпрацю і виконавчих, і контролюючих, і правоохоронних органів у регіоні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році