Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформа ЖКГ – один із пріоритетів діяльності виконавчої влади

8 лютого 2008 - 17:39

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку провів очільник Міністерства у справах житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко. Разом з представниками регіональної виконавчої влади міністр обговорив нагальні питання ЖКГ, зокрема, можливі шляхи його реформування.

Олексій Кучеренко накреслив урядове бачення реформи ЖКГ. Одним із засобів створення ефективного власника в сфері ЖКГ Уряд вбачає організацію об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, які разом з управляючими компаніями мають побороти монополізм ЖЕКів на цьому специфічному ринку послуг. З метою заохочення громадян створювати ОСББ, їм безкоштовно передаватимуть землю на якій розташовані будинки.

Міністр також пообіцяв «за два роки вирішити проблему встановлення лічильників». Саме наявність лічильників стимулюватиме споживача до реальної економії ресурсів, - впевнений Олексій Кучеренко.

Звертаючись до представників регіонів, міністр наголосив, що в подальшому фінансування розвитку місцевої інфраструктури здійснюватиметься Урядом за умови існування відповідної обласної програми, яка ґрунтуватиметься на Генеральному плані розвитку території.

Водночас Олексій Кучеренко закликав представників місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування не забувати про інші – місцеві джерела фінансування для проведення реформ у житлово-комунальному господарстві. Надходження від продажу та оренди землі, а також від використання комунальної власності – ще не достатньо ефективно використовуються для вирішення цього завдання, – наголосив Олексій Кучеренко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році