Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Покровський ярмарок готовий зустрічати гостей

4 жовтня 2017 - 12:45

Лічені дні залишилися до відкриття традиційного щорічного Покровського ярмарку. Організаційні питання його проведення обговорили на нараді, яку провели заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін та заступник голови-керівник апарату Зінаїда Бойко. У заході взяли участь голови райдержадміністрацій, представники міської ради, голови об’єднаних територіальних громад, підприємці з міст та районів області.

Покровський ярмарок проводиться у рамках святкування Дня міста у першу суботу жовтня, починаючи з 1975 року. Цього року свято відбудеться 7 жовтня.  Масштабний ярмарок буде розгорнуто на ділянці від Центрального міського пляжу до вулиці Лермонтова, урочисте відкриття заплановано на  9:00.

У ярмарку візьмуть участь усі райони міста і практично всієї області. Буде представлена продукція від 400 торговельних підприємств. Передбачається, що ярмарок відвідають порядку  120-160 тисяч запоріжців і гостей обласного центру.

На Набережній магістралі розмістяться близько 200 машин із сільгосппродукцією від фермерів із Запорізької області. За попередніми даними, вони привезуть близько 95 тонн зерна, 45 тонн овочів, 9 тонн олії, 12 тонн борошна, 5 тонн м’яса, 3 тонни меду тощо. Як запевнили підприємці та аграрії, ціни на продукцію будуть нижчими за ринкові.

У рамках проведення ярмарку також працюватиме низка розважальних та кулінарних локацій. Цього року організатори планують поставити новий кулінарний рекорд та виготовити 4 тисячі порцій голубців. Пригоститися стравою зможуть усі охочі.

У неділю, 8 жовтня, на каскаді фонтанів «Райдуга» запоріжців запрошують відвідати свято «Козацькі розваги». У цей день також можна буде скуштувати найвідомішу козацьку страву - куліш. За оригінальним рецептом його буде виготовлено близько 200 літрів.

- Цього року очікується рекордна кількість учасників ярмарку та гостей свята. Тому окремо необхідно приділити увагу безпеці під час заходу та охороні правопорядку. Під час святкування у посиленому режимі будуть чергувати представники правоохоронних органів, рятувальники та медики. Покровський ярмарок – це свято для всієї області та гостей нашого регіону, тож наше головне завдання – зробити це свято безпечним, добрим та яскравим, - зазначила, підбиваючи підсумки, Зінаїда Бойко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок