Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Таврійський державний агротехнологічний університет відзначає ювілей

15 вересня 2017 - 15:27

Сьогодні виповнюється 85 років із дня заснування Таврійського державного агротехнологічного університету (м.Мелітополь). Навчальний заклад посідає п’яте місце серед 19 аграрних ВНЗ України у рейтингу інформаційного освітнього ресурсу «Освіта.ua», а також входить до 100 найкращих університетів України за результатами щорічного університетського рейтингу ЮНЕСКО «ТОП-200 Україна». На конкурсі в рамках міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти – 2017» та «World Edu-2017» університет отримав нагороду Гран-прі «Лідер вищої освіти України».

З визначною датою та високими досягненнями викладацький та студентський колектив привітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Ваш університет – один із найстаріших вузів області, який за 85 років став справжньою кузнею кадрів, причому не лише для сільського господарства, а виховав учених, політичних і громадських діячів. Нині аграрна галузь – одна з провідних і найбільш перспективних в Україні. Тож її розвиток потребує висококваліфікованих кадрів, талановитих учених, передових ідей, інноваційних технологій. Бажаю колективу університету, випускникам минулих років стати локомотивом сучасних перетворень у агропромисловому комплексі не лише області, а й всієї України, - сказав Костянтин Бриль.

Відлік своєї діяльності навчальний заклад починає з 1932 року, коли на базі заводу-технікуму був створений завод-комбінат сільськогосподарського машинознавства, до складу якого увійшли Інститут з підготовки інженерів-машинознавців, відділення з підготовки працівників масових спеціальностей та машинобудівельний завод з випуску розточувальних та обпилювальних верстатів. З 1938 року почалося самостійне функціонування Мелітопольського інституту інженерів-механіків сільського господарства. У 1994 році інститут перетворився на Таврійську державну агротехнічну академію, а в 2007 році отримав статус Таврійського державного агротехнологічного університету.

За роки існування університет підготував для народного господарства понад 50 тисяч висококваліфікованих фахівців. З числа його випускників вийшло багато громадських діячів, керівників-господарників, талановитих учених, керівників міністерств і відомств; керівників ВНЗ, депутатів Верховної Ради. Серед них - двічі Герой соціалістичної праці, Герой України Дмитро Моторний, Герой України Анатолій Головко, Герой соціалістичної праці Володимир Погорєлов, політик, бізнесмен, громадський діяч і меценат, міський голова Мелітополя з 2015 року Сергій Мінько та багато інших.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок