Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Трагедія Голодомору 1932-33 років на Запоріжжі

26 листопада 2007 - 16:05

Таку назву має науково-практична конференція, яка триватиме 26-27 листопада у Запорізькому національному університеті. У роботі конференції взяв участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

До участі у конференції, окрім провідних істориків ЗНУ, запросили представників філологічного, юридичного та факультету журналістики.

Відкриваючи конференцію, ректор ЗНУ Сергій Тимченко наголосив, що хоча привід для сьогоднішньої зустрічі – вкрай сумний, все-таки є причина й для радості: трагічні події тридцятих років визнано на державному рівні, пам'ять численних жертв голоду вшановано офіційно.

Пленарне засідання конференції було присвячене питанням методологічних аспектів історичного дослідження теми голодомору на території Запорізького краю, усної історії голодомору та представленням теми голодомору у Державному архіві нашої області та Запорізькому обласному краєзнавчому музеї.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, звертаючись до учасників зібрання зазначив, що влада завжди підтримуватиме творчий пошук небайдужих людей, особливо якщо це стосується таких малодосліджених питань, як Голодомор. На думку Миколи Фролова, тема Голодомору в Україні повинна обов'язково розглядатися у контексті регіональних аспектів її вивчення, а заходи, подібні даній конференції, необхідно проводити щорічно.

По завершенні пленарного засідання аудиторії презентували збірник документів і матеріалів видавництва «Києво-Могилянська академія» під назвою «Голодомор 1932-1933 років в Україні» (2-й том); три томи видання «Реабілітовані історією» та «Спокута». Полковник СБУ Ігор Григоренко, який спеціально завітав до ЗНУ задля презентації нового видання «Голодомор 1932-1933 років у документах ГПУ НКВС», складеного за матеріалами служби безпеки України, наголосив, що керівництво СБУ робить усе можливе задля того, щоб історична правда стала відома усім.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів