Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перевірки автоперевізників будуть системними

8 листопада 2007 - 15:43

З метою впорядкування автотранспортного обслуговування населення області облдержадміністрацією проведено оперативні наради з керівництвом відділу ДАІ УМВС України в Запорізькій області, територіального управління Головавтотрансінспекції України в Запорізькій області, іншими контролюючими органами у сфері автотранспорту, організовано додаткові перевірки дотримання автопідприємствами ліцензійних умов перевезення пасажирів автомобільним транспортом, їх технічного стану, регулярного медичного огляду водіїв та технічного огляду стану автобусів перед виїздом на лінію, дотримання правил дорожнього руху з боку автоперевізників.

За період з 26 жовтня перевірено 122 суб'єкти господарювання, які здійснюють регулярні автобусні перевезення. Складено на керівників підприємств 77 адміністративних протоколів за випуск на маршрути технічно несправних автобусів та 1 - за допуск до роботи на маршрутах водія без медичного огляду.

Перевірено технічний стан 549 автобусів, які використовуються для перевезення пасажирів. З них 173 визнані технічно несправними, у тому числі у 35 заблоковані аварійні виходи для пасажирів, у 33 виявлено незаконне переобладнання, у 2 - незаконне встановлення газового обладнання.

Виявлено та складено відповідні матеріали щодо 476 випадків порушення «Правил дорожнього руху» з боку пасажирських автоперевізників, у тому числі в одному випадку - керування автобусом у стані алкогольного сп'яніння. Зафіксовано 31 факт перевищення встановлених швидкостей з боку водіїв автобусів, 12 фактів - роботи на маршрутах водіями без відповідної категорії, 6 - порушень правил перетину залізничного переїзду, 18 випадків експлуатації автобусів без проходження щоквартального технічного огляду.

За результатами направлено подання щодо позбавлення відповідних ліцензій автоперевізників (5 випадків) та 2 - щодо розірвання договорів із замовниками регулярних перевезень.

Територіальним управлінням Головавтотрансінспекції України в Запорізькій області позбавлено ліцензії ТОВ «Міленіум», автомобіль якого став учасником резонансної аварії у м. Запоріжжі.

Аби цю роботу налагодити системно, готується проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо додаткових заходів по наведенню порядку в автотранспортному обслуговуванні пасажирів.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів