Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Є. Червоненко: «Співробітництво зі Світовим банком допоможе владі вирішити стратегічні питання регіону»

8 листопада 2007 - 13:42

У Запоріжжі ряд проектів Світового банку вже реалізовано. Це, зокрема, роботи на першому етапі реконструкції Дніпровської ГЕС. За кошти інвесторів проведено повну реабілітацію шести гідроагрегатів. Паралельно виконано роботи з охорони навколишнього середовища.

Покращення екології міста лежить і в основі проектів, спрямованих на реалізацію Кіотського протоколу. Як відомо, Україна має великий «надлишок» парникових газів, які можна продати на світовому ринку. Завдяки цьому держава має шанс одержати вже зараз інвестиційні кошти для розвитку енергетики, промисловості та сільського господарства.

Євген Червоненко повідомив гостям, що обласною виконавчою владою вже розроблено теоретичні та практичні засади механізмів, передбачених Кіотським протоколом. Разом із Національним агентством екологічних інвестицій України розпочато роботи по розробці проекту обласної програми реконструкції теплозабезпечення Запорізької області.

Керівник області сподівається на співробітництво зі Світовим банком і у вирішенні наболілих проблем сільського господарства регіону.

«Сподіваюсь на Ваше розуміння важливості спорудження у Запоріжжі ще не одного мостового переходу через Дніпро», - звернувся Є. Червоненко до директора департаменту Світового банку Пітера Томсона.

У відповідь гість зазначив, що Запоріжжя також має шанс разом з Дніпропетровськом стати учасником проекту Світового банку, спрямованого на будівництво об'єктів для проведення «Євро-2012». Мовляв, у Дніпропетровську проходитимуть футбольні матчі, а Запоріжжя може прийняти уболівальників. Це означає, що інвестиції у розвиток запорізького готельного бізнесу і автомобільних доріг можуть увійти до проекту Світового банку.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів