Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запровадження надзвичайних заходів у енергетиці дозволить уникнути відключень електроенергії

17 лютого 2017 - 09:49

Забезпечення стабільної роботи об’єднаної енергосистеми України, уникнення дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії та безперебійне енерго- та теплопостачання населенню, максимальна координація роботи органів центральної та регіональної влади, відомств, служб та підприємств енергопостачання – такі головні завдання окреслив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час спільного засідання Антикризового енергетичного штабу та Державної комісії з питань ТЕБ та НС. Від Запорізької області у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та заступник голови ОДА (стажування) Володимир Тоцький, члени регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, представники підприємств енергетики.

Урядовець повідомив, що запроваджені тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці передбачають встановлення граничного споживання електричної потужності в період з 8 до 22 години доби. Інструкції  про складання і застосування графіків щодо зниження електроспоживання розроблені і направлені в регіони.

Разом з тим, наголосив Геннадій Зубко, на місцях облдержадміністрації спільно з обленерго  мають відпрацювати низку заходів.

А саме: запропонувати промисловим підприємствам максимально перенести робочі зміни  на нічні години доби; підприємствам з безперервним циклом роботи знизити навантаження в період з 8 до 22 години мінімум на 10%; забезпечити контроль за дотриманням граничного споживання енергоємними підприємствами; підприємствам, організаціям, установам запропонувати використовувати власні джерела живлення, у тому числі альтернативні,  що дозволить зменшити  з 8 до 22 години  навантаження на енергосистему.

 - Найголовніше – маємо забезпечити надійне безперебійне електро- та теплопостачання навчальних та лікувальних закладів. Якщо завдяки вжитим заходам не будуть перевищуватись граничні величини споживання електричної потужності, які встановлені кожній області, графіки відключення електричної енергії для цих областей застосовуватись не будуть, - зазначив Геннадій Зубко.

 

Департамент  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги