Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання виконавчої влади – всебічно сприяти проведенню виборів та здійснювати контроль за дотриманням виборчого законодавства на території області

24 вересня 2007 - 14:28

Про стан підготовки регіону до позачергових виборів поінформував журналістів заступник голови-керівник апарату ОДА Роман Дригинич на прес-конференції «Вибори-2007: за тиждень до голосування», що організована Запорізьким прес-клубом реформ. У заході також взяв участь голова обласної громадської організації «Комітет виборців України» Роман П’ятигорець.

- Облдержадміністрація ефективно сприяла Центральній виборчій комісії в оперативному доведенні до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування офіційних документів ЦВК з питань підготовки та проведення виборів, організації діяльності робочих груп обліку виборців та їх роботи зі списками виборців, утворенню окружних виборчих комісій та забезпеченню їх роботи, - наголосив у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації-керівник апарату ОДА Роман Дригинич. Це дозволило забезпечити на початкових етапах підготовки до виборів виконання всіх необхідних заходів на високому рівні та в строки, встановлені законодавством.

Роман Дригинич також проаналізував стан роботи щодо складання списків виборців, формування територіальних виборчих округів, відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації, утворення окружних виборчих комісій, стан матеріально-технічного забезпечення окружних та дільничних виборчих комісій, результати інвентаризації виборчих скриньок тощо.

Характеризуючи поточну політичну ситуацію в регіоні, посадовець відзначив її багатовекторність і наголосив на обов’язку виконавчої влади додержуватись позиції толерантності по відношенню до всіх сил.

- Саме тому головним завданням місцевих органів виконавчої влади під час виборчої кампанії стає створення усім суб’єктам виборчого процесу рівних умов участі у виборах, забезпечення належної роботи виборчих комісій, створення належних умов для роботи офіційних іноземних спостерігачів, засобів масової інформації, забезпечення належного громадського порядку, тощо. Завдяки повній реалізації вищезазначених завдань, я вважаю, що фактори, які могли б перешкодити вільному волевиявленню громадян, в області зведенні до мінімуму, - резюмував Роман Дригинич.

 

Управління інформації та зв’язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області