Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санітарно-епідеміологічна ситуація навколо Новобогданівки - стабільна

20 вересня 2007 - 17:21

У 165 пробах води, відібраних санітарно-епідеміологічною службою в районі села Новобогданівка Мелітопольського району, зареєстровано відхилення за санітарно-хімічними показниками („кольоровість”, вміст заліза), повідомив головний державний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв. Відхилення обумовлені природними властивостями підземного горизонту, з якого здійснюється питне водопостачання вказаних населених пунктів.

За інформацією облСЕС, з початку 2007 року в населених пунктах Мелітопольського району, в зоні надзвичайної ситуації, санепідслужбою відібрано 453 проби питної води на відповідність ГОСТу за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками; 91 проба ґрунту; 138 проб атмосферного повітря; проведено 48 досліджень рівня шуму на території житлової забудови с. Новобогданівка. Відхилення зареєстровано у 165 пробах води за санітарно-хімічними показниками („кольоровість”, вміст заліза) і у 2 пробах питної води з водорозподільчої мережі с. Спаське за бактеріологічними показниками. Відхилення за санітарно-хімічними показниками обумовлені природними властивостями підземного горизонту, з якого здійснюється питне водопостачання вказаних населених пунктів, за бактеріологічними показниками – зношеністю водорозподільчої мережі.

За минулий тиждень Мелітопольською райСЕС проведено перевірки ЗОШ І-ІІІ ст. та ДДЗ „Малятко” с. Новобогданівка. За їх результатами грубих порушень не виявлено, водопровідна, каналізаційна системи закладів - у робочому стані.

Випадків виділення холерних вібріонів від людей, групових захворювань і спалахів інфекційних хвороб у Мелітопольському районі не зареєстровано. Епідситуація з інфекцій, керованих засобами імунопрофілактики (кір, кашлюк, епідпаротит, краснуха, правець, поліомієліт, дифтерія), благополучна.

З 21 травня 2007 року і по теперішній час через припинення робіт з ліквідації боєприпасів санепідслужба працює в районі Новобогданівки в плановому порядку. Щотижня відбираються проби питної води з артезіанських свердловин та розподільчої водопровідної системи.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області