Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль закликав учасників АТО до консолідації зусиль

14 грудня 2016 - 09:55

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулися загальні збори учасників АТО Запорізької області, на яких підбито підсумки  діяльності організацій ветеранів антитерористичної операції за 2016 рік.

Серед основних досягнень – підтримка сімей загиблих у зоні АТО, допомога ветеранам, які потребують підтримки. Одним із найбільш знакових заходів було названо благодійний телемарафон до Дня захисника України. Впродовж заходу зібрано майже мільйон гривень, які будуть розподілені гласно та відкрито на лікування та реабілітацію воїнів АТО, адресну матеріальну підтримку родин учасників, загиблих і поранених, реалізацію проектів громадських організацій учасників  АТО.

Костянтин Бриль відзначив і зрушення у питанні виділення землі для учасників бойових дій. За даними Держгеокадастру, на сьогодні вже 2 323 військовослужбовці  отримали дозвіл на розробку проектів землеустрою на ділянки загальною площею 2 838,81 гектара.

Крім того, за інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА впродовж 2014-2015 років для інвалідів АТО 1 і 2 груп та членів сімей загиблих учасників АТО придбано 22 квартири на загальну суму 9 млн. грн. Крім цього, Департаментом соцзахисту населення облдержадміністрації у цьому році було придбано  приватний будинок вартістю 573,8 тис. грн.. для інваліда 1 групи, який втратив функціональні можливості нижніх кінцівок. А для двох інвалідів АТО 1 і 2 групи  та семи членів сімей загиблих учасників АТО в грудні буде перераховано грошову компенсацію на придбання житла на суму 5 870,3 тис. грн.

Не менш вагомим є і створення Центру реабілітації учасників бойових дій, який влада регіону планує реконструювати на Великому Лузі.

Окремою темою обговорення стала діяльність обласної консультативної ради учасників АТО. Костянтин Бриль підкреслив важливість консолідації зусиль усіх членів ради.

- Разом ми - сила, якій не мають стати на перешкоді якісь особисті чи політичні амбіції. Обласна консультативна рада діє тільки в інтересах учасників АТО. Розумію, що ви повернулися додому із загостреним почуттям справедливості. Тож давайте спрямуємо його на благі справи, на те, щоб допомогти один одному та своїм побратимам, - закликав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни