Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації підбито підсумки діяльності галузі за січень-вересень 2016 року. Так, виробництво валової продукції сільського господарства у постійних цінах 2010 року в усіх категоріях господарств склало 8161,4 млн. грн., що відповідає 10 місцю серед регіонів України.
При цьому виробництво продукції рослинництва склало 6592,9 млн. грн., тваринництва – 1568,5 млн. грн.
За звітний період виробництво основних видів тваринницької продукції в усіх категоріях господарств становить: реалізація худоби та птиці на забій (у живій вазі) – 52,9 тис. тонн, молока – 208,6 тис. тонн, яєць – 537,2 млн. штук, вовни – 79,9 тонн.
У сільськогосподарських підприємствах збільшено виробництво молока на 3,2 % за рахунок збільшення продуктивності корів на 14,8 % (на 472 кг), середня несучість курей-несучок зросла на 4,2 % (на 9 яєць). У всіх категоріях господарств за станом на 01.10.2016 налічується: 129,1 тис. гол. великої рогатої худоби (102,4 % до 2015 року), в тому числі корів – 58,7 тис. гол., свиней – 303,8 тис. гол., птиці – 5748,7 тис. гол., овець та кіз - 74,2 тис. гол. У сільськогосподарських підприємствах збільшено поголів’я овець на 3,9 % та птиці – на 0,6 %.
Валовий збір зернових та зернобобових культур за станом на 01.10.2016 склав 2620,8 тис. тонн при урожайності 30,5 ц/га, що на 1 ц/га більше, ніж у минулому році. За 9 місяців поточного року вироблено більше ярих культур: пшениці ярої – на 48,4 %, ячменю ярого – на 22,7 %, вівса – на 51,6 %, гречки - на 26,8 %, зернобобових культур – у 2,2 разу, кукурудзи на зерно – на 30,7 %. Виробництво картоплі збільшено до минулого року на 2,3 %.
Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за січень-серпень 2016 року склав 102,6 % і зріс головним чином за рахунок збільшення виробництва масла вершкового жирністю до 85 % – на 14,4 %, олії соняшникової нерафінованої - на 6,7 %, безалкогольних напоїв – на 6,2 %, хліба та хлібобулочних виробів – на 1,9 %.
Управління у справах преси та інформації