Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військова служба за контрактом – перспективний вибір для безробітних

18 жовтня 2016 - 16:37

Військові комісаріати продовжують  інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою залучення громадян, які перебувають на обліку в обласному центрі зайнятості населення як не працевлаштовані, для відбору кандидатами для проходження військової служби за контрактом на посадах рядового, сержантського і старшинського складу. У її рамках на базі обласного центру зайнятості командуванням обласного військкомату проведено  «Ярмарок вакансій».

Представники обласного військового комісаріату ознайомили присутніх з умовами вступу, порядком проходження та перевагами військової служби, поінформували про пільги та соціальні гарантії для військовослужбовців та членів їх сімей.

За словами виконуючого обов’язки обласного військового комісара полковника Юрія Трофименка,  у 2016 році  на посади рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом прийнято  близько 2,5 тисячі осіб із Запорізької області.

З обласного збірного пункту кожні два тижні відправляються команди кандидатів на контрактну службу до навчальних центрів та військових частин. Чергова відправка команд відбудеться 25-27 жовтня 2016 року.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни України, які пройшли професійно-психологічний відбір, медичну комісію і відповідають встановленим вимогам проходження військової служби.

- Перевага надається громадянам, які не мають обмежень за станом здоров’я, мають цивільну освіту за спорідненими з військовими спеціальностями,  високий рівень фізичної підготовленості, - повідомив  представник облвійськкомату.

Про військові будні та особливості проходження військової служби за контрактом присутнім розповіли  представники робочих груп 53-ї окремої механізованої, 25-ї окремої повітряно-десантної, 17-ї окремої танкової та 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Такий самий захід відбувся і в районних центрах зайнятості області, де військові комісари районних (міських) військкоматів провели  роботу щодо залучення громадян на контрактну службу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи