Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада регіону активізує роботу над залученням інвестицій

6 жовтня 2016 - 16:30

Влада регіону активізує роботу над залученням інвестицій

У рамках виконання доручення голови облдержадміністрації Костянтина Бриля щодо розвитку зв'язків підприємств області з міжнародними фінансовими організаціями радник голови з питань інвестицій Олексій Стародубов провів робочу зустріч з керівником сектору інфраструктури в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Марком Магалецьким.

За словами очільника регіону, свого часу ЄБРР був заснований для того, щоб побудувати нову епоху в Центральній і Східній Європі, що настала після закінчення «холодної війни». І нині банк інвестує проекти, які сприяють переходу до відкритої ринкової економіки,  розвитку приватної та підприємницької діяльності.

- Хочу підкреслити, що участь підприємств Запорізької області в програмах міжнародних фінансових організацій є стратегічним напрямком роботи облдержадміністрації щодо поліпшення інвестиційного клімату в регіоні. Поява в нашій області таких гравців як Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк, KfW та інших фінансових інститутів не просто дають можливість нашим підприємствам отримати доступ до вигідного кредитного ресурсу, але і є каталізатором позитивних змін у сфері економічного розвитку регіону, - заявив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив радник глави регіону, під час зустрічі були обговорені можливі напрямки співпраці комунальних підприємств, що працюють у Запорізькій області, і ЄБРР. Перш за все йдеться про підприємства водо-і теплозабезпечення.

- Крім цього, на сьогодні Європейським банком реконструкції та розвитку знайдено можливість підтримувати приватні проекти підприємств, що представляють малий бізнес. Тож у майбутньому за допомогою  Агентства регіонального розвитку Запорізької області ми обов'язково будемо інформувати бізнес спільноту про можливості отримання фінансування з боку ЄБРР, - зазначив Олексій Стародубов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи