Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зміцнюючи міжнародне співробітництво

2 серпня 2007 - 15:05

З метою налагодження та активізації соціально-економічного співробітництва між Запорізькою областю та Китайською народною республікою до нашого краю завітав Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Чжоу Лі. Сьогодні відбулась його зустріч з керівництвом облдержадміністрації та обласної ради, під час якої були обговорені можливі напрямки співпраці.

- В Запорізьку області сьогодні вкладено 669,8 мільйонів доларів зовнішньоекономічних інвестицій. Цей непоганий показник свідчить про те, що інвестори довіряють нашому краю і впевнено вкладають сюди свої капітали. Підприємства Китаю також можуть долучитися до цього процесу, а також знайти в нашій області надійних ділових партнерів, - заявив заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, вітаючи китайських гостей на Запорізькій землі. Посадовець закликав китайську сторону зміцнювати та поглиблювати вже існуючі ділові зв'язки з запорізькими підприємствами: ВАТ „НВО „Іскра”, ВАТ „Мотор Січ”, ЗАТ „ЗАЗ”, ДП „Івченко-Прогрес”, ВАТ „ЗТР”, а також запросив ділові кола КНР до участі в інвестиційному форумі, який планується провести у Запоріжжі 4-5 жовтня. Заступник голови ОДА пообіцяв всебічне сприяння можливому створенню у нас в регіоні китайського торгівельного будинку.

- Я приїхав до Запорізької області, щоб на власні очі побачити економічний потенціал вашого краю та ознайомитись з його культурою. Головне моє завдання – сприяти взаємовигідним економічним зв'язкам між нашими країнами, - наголосив Чжоу Лі. Він відзначив, що Запорізький край відомий своїм значним науково-технічним потенціалом, великою кількістю талановитих людей, а також вдалим географічним розташуванням й сприятливими кліматичними умовами. Дипломат висловив впевненість в тому, що у співробітництва між нашою областю та Китаєм є великий потенціал, зокрема, у сфері освіти.

- Я повністю згоден з пропозицією облдержадміністрації створити на базі одного з запорізьких вищих навчальних закладів центр з вивчення китайської мови, - зазначив Посол.

Наостанок сторони обмінялись пам'ятними подарунками.

Загалом у зустрічі взяли участь: заступники голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, Геннадій Фукс, Валерій Черкаска, перший заступник голови облради Олександр Клепаков, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин, а також Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Чжоу Лі, Другий секретар Посольства КНР в Україні Гун Цзянь та Третій секретар Посольства КНР в Україні Цао Луньцюань.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 21Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни