Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головне завдання - забезпечити продовольчу безпеку області

1 серпня 2007 - 15:22

240 тисяч тонн зерна на рік необхідно мати хлібопікарським підприємствам області, щоб бесперебійно забезпечувати жителів краю своєю продукцією. Саме на забезпечення сталого хлібопостачання в регіоні спрямовані заходи щодо закупівлі зерна до Держкомрезерву, Аграрного фонду та регіональних ресурсів, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска під час обласної селекторної наради з поточних питань агропромислового комплексу.

- Наше головне завдання – гарантувати продовольчу безпеку області, - наголосив Валерій Черкаска. Враховуючи розміри цьогорічного врожаю ранніх зернових (1 млн. 302 тисяч тонн), об'єктивних причин для невиконання планів закупівель до Держкомрезерву та Аграрного фонду - немає, - впевнений посадовець.

- Ми організували постійну роботу біржі „Гілея”, а Держрезерв забезпечив функціонування ДП „Хлібна база №74”. Таким чином, в області вперше створено ефективний механізм, за допомогою якого виробники можуть продати зерно за ринковими цінами, якнайшвидше отримати гроші та витратити їх на свої потреби. На сьогодні Держрезерв закуповує зерно третього класу за ціною 1050 гривень, Аграрний фонд пропонує 970-1000 гривень за тонну, - розповів заступник голови ОДА та закликав районне керівництво пожвавити роботу щодо організації закупівель зерна у аграріїв.

Торкаючись інших питань аграрного сектору, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Володимир Журавльов повідомив, що лишаються невикористаними 11 млн. 200 тисяч гривень з понад 76 мільйонів, які надійшли в область з Державного бюджету для підтримки аграріїв. Найбільша частка невикористаних коштів – 5,8 млн. грн. – гроші, призначені для компенсації відсоткової ставки кредитів.

- Шановні керівники сільгосппідприємств, якщо у вас є короткотермінові кредити звертайтесь в районні комісії, з довгостроковими – в обласне управління. Гроші у нас є і ми готові проплатити їх, - звернувся до аграріїв Володимир Журавльов. За словами посадовця, в область також надійшли понад 4 мільйони гривень, які спрямують на часткову компенсацію втрат селян від цьогорічної посухи. Постраждалі господарства отримають право подвійної ставки компенсації по кредитах, їм пролонгують позики в банках і, за домовленністю з місцевими органами влади, відтермінують податкові платежі, - повідомив Валерій Черкаска. За його словами, обласна виконавча влада знайшла можливість додатково підтримати сільгосптоваровиробників. Днями головою облдержадміністрації Євгеном Червоненком підписано розпорядження, згідно з яким буде компенсовано 20% вартості коштів на придбання посівних комплексів. Господарства, які братимуть участь у згаданій програмі, зможуть використати цю техніку вже під час осіннього циклу робіт.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни