Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь працевлаштують у трудові загони

26 липня 2007 - 17:03

Як вдосконалити організацію тимчасової зайнятості молоді та які законодавчі зміни необхідно запровадити, щоб більш ефективно працевлаштовувати молодих людей?

На ці та подібні питання шукатимуть відповідь 38 молодих посадовців, представників управлінь у справах сім'ї, молоді та спорту всіх облдержадміністрацій України, які з'їхалиcь до Запоріжжя, щоб взяти участь у Всеукраїнському навчально-методичному семінарі з питань організації тимчасової зайнятості молоді. Також в семінарі, що розпочав сьогодні свою роботу, взяли участь заступник міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Ігор Пекарєв, заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, перший заступник голови облради Олександр Клепаков та інші фахівці.

- У 1992 році у нашій області не було ліквідовано обласний штаб студентських загонів. А в 2001 році було створено обласний молодіжний центр праці, який спільно з регіональним центром зайнятості займається первинною зайнятістю випускників вузів, пошуком сезонних робіт для студентів та школярів, - розповів гостям запорізької землі Микола Фролов. За його словами, на сьогодні в області працюють 1 обласний, 9 студентських, 4 міських та 3 районні молодіжні центри праці. Через них у першому півріччі 2007 року працевлаштовано 4381 молода людина, з них 1627 - на постійну роботу. Також центрами було надано 2811 інформаційно-консультативних і навчальних послуг та сформовано 98 молодіжних загонів загальною чисельністю понад 1700 чоловік.

- Трудові загони – це зайнятість і заробіток для молоді, тому треба зробити все можливе, щоб цей рух набирав обертів, - поділився своїми думками заступник міністра Ігор Пекарєв.

Саме на небхідності більшого поширення практики трудових загонів, у яких молодь з різних регіонів України мала б можливість долучатися до суспільно-корисної праці, - наголошували й інші учасники семінару. Можливими формами організації такої праці є робота студентів вожатими в дитячих таборах, робота з відродження пам'яток вітчизняної історії. Тому вже завтра учасники та організатори семінару планують ознайомитись з роботою об'єднаного всеукраїнського та обласного загонів з облаштування історико-архітектурного комплексу “Запорізька Січ” та відвідати студентський загін вожатих у дитячому оздоровчому центрі “Супутник” ВАТ “Запоріжсталь”.

 

Управліня інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни