Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про хід підготовки закладів освіти Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2007/2008 навчального року

25 липня 2007 - 17:38

На виконання травневого розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про підготовку об'єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2007 - 2008 років» у кожному районі та місті розроблено відповідні заходи щодо підготовки матеріально-технічної бази закладів освіти до нового навчального року. Особливу увагу зосереджено на забезпеченні надійної роботи систем постачання тепла, води та електроенергії.

За інформацією управлінь та відділів освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів на ремонт об'єктів у 2007 році з місцевих бюджетів буде залучено 5172 тис. грн. Значні асигнування передбачено у Вільнянському районі - 640 тис. грн., у м. Бердянську - 570 тис. грн., у Приморському районі - 494,7 тис. грн.

За рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам виділено 85,4 млн. грн. на 28 об'єктів. Станом на 23.07.2007 закладам освіти вже надійшла субвенція в обсязі 4,3 млн. грн. (Бердянському району - 337 тис. грн., Великобілозерському - 239 тис. грн., Куйбишевському - 430 тис. грн., Приазовському - 1622 тис. грн., Приморському - 1134 тис. грн., Чернігівському - 286 тис. грн.).

На нараді було зазначено, що до початку опалювального періоду необхідно відремонтувати 9,5 км. теплових мереж, 3,6 км. водоканалізаційних мереж та 43 тис. м² покрівель дахів. Великий обсяг цих робіт передбачається у Гуляйпільському, К-Дніпровському, Мелітопольському, Оріхівському та Чернігівському районах.

Микола Фролов наголосив, що крім належної підготовки закладів освіти до нового навчального року одним із основних завдань місцевих органів влади є забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та відпускних педагогічним працівникам. По закладах освіти обласного підпорядкування відпускні та кошти на оздоровлення виплачено за червень та липень у повному обсязі.

Також посадовець зазначив, що для поетапного підвищення заробітної плати педагогічним працівникам закладів та установ освіти обласного підпорядкування із обласного бюджету додатково виділено 18708,1 тис. грн. Що стосується міст та районів області, то на даний час проводяться сесії місцевих рад, на яких затверджуються необхідні обсяги додаткового фінансування для виплати підвищеної заробітної плати освітянам.

На нараді також йшлося про перспективи реалізації державної, обласної, районних програм „Шкільний автобус” ( область потребує 186 нових автобусів різної місткості загальною вартістю 31248 тис. грн.), подальшу комп'ютеризацію та інформатизацію навчального процесу ( у закладах освіти області встановлено 541 навчальний комп'ютерний комплекс, що складає 88% від потреби), забезпечення гарячим харчуванням учнів шкіл тощо.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни