Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

„Наша область на 5-му місці за наповненням бюджету, але на 21-му – за рівнем газифікації”

24 липня 2007 - 14:31

Хоча порятунок від неймовірної спеки займає, здається, всі думки, тим не менше у житлово-комунальному господарстві області переймаються підготовкою до осінньо-зимового періоду. Як повідомив Геннадій Фукс, згідно планових завдань на даний час підготовлено 41% житлового фонду, 35% об'єктів теплопостачання, 30% об'єктів водогінно-каналізаційного господарства, 73,5% міського електротранспорту, 23,5% дорожньо-мостового господарства. Посадовець відзначив ще одну позитивну тенденцію – підвищення рівня оплати за енергоносії та житлово-комунальні послуги. Так, підприємства теплоенергетики за спожитий природний газ розрахувалися на 87% (залишився борг 28,5 млн.грн.). Рівень оплати за електроенергію склав 103%. Це кращі показники за всі часи і одні з найвищих по Україні. Зростає частка сумлінних платників за житлово-комунальні послуги. Населення розрахувалося за них на 90,5%, що у свою чергу дозволило скоротити заборгованість з виплати заробітної плати працівникам ЖКГ на 67% з початку року. Ці цифри свідчать, що така багаторічна і, здавалося б, непереборна проблема як заборгованість, може бути подолана, якщо вирішувати її комплексно і системно.

Чільне місце у розмові зайняли проблеми газифікації та водозабезпечення населених пунктів. – Наша область посідає 5-те місце за наповненням бюджету і 21-е – за рівнем газифікації. Зовсім не газифіковано п'ять районів області. Ми не можемо з цим миритися, - заявив заступник голови ОДА. Для зрушення цього наболілого питання прийнято „Програму газозабезпечення Запорізької області на 2007-2014 роки”. Нею передбачено будівництво 1174 км магістральних та міжсільських газопроводів, на що потрібно фінансування у сумі понад 400 млн.грн. Вже у цьому році на ці роботи планується витратити 18,7 млн.грн., з них 16,1 млн. субвенцій з держбюджету і 2,6 млн.грн. – коштів обласного та місцевих бюджетів. Це дозволяє розраховувати до кінця року ввести в експлуатацію 22 об'єкти по всій області. Наприклад, у с. Юліївка Запорізького району, Терпіння – Троїцьке Мелітопольського району, Терсянка – Тернувате Новомиколаївського району, с.Новоолексіївка Приморського району та інші.

Гостру проблему водозабезпечення покликана вирішити обласна програма „Питна вода Запорізької області на 2007-2020 роки”. Для реалізації її заходів необхідно залучити 1,8 млрд.грн. У поточному році на будівництво об'єктів водозабезпечення і водовідведення заплановано виділити 24,4 млн.грн. з усіх джерел фінансування. Основними з них є реконструкція очисних споруд лівого берега Запоріжжя (ЦОС-1), водозабезпечення сел. Куйбишевого, будівництво водоводу Вільнянськ-Новомиколаївка, водозабезпечення с.Біленького Запорізького району.

Геннадій Фукс також повідомив, що облдержадміністрація спільно з депутатами обласної ради підготували та направили в Кабмін перелік об'єктів, у першу чергу газифікації, для виділення субвенції у розмірі 51 млн.грн. Тепер головним завданням обласної виконавчої влади є забезпечення їх ефективного освоєння, не допускати довгобудів, що призводить до розкрадання, - підкреслив заступник голови ОДА.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни