Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Нам вдалося і вдається підтримувати стабільність в регіоні», -

23 травня 2007 - 16:02

У лютому роботу обласної виконавчої влади з питань регіонального та галузевого розвитку перевіряв Кабінет Міністрів України. Про результати перевірки доповів на засіданні колегії перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

В цілому, як відзначив доповідач, київські посадовці дали позитивну оцінку роботи. А над чим ще треба працювати і працювати, ми знаємо самі, - наголосив О.Бережний.

Одним з найболючіших питань був і залишається стан оплати праці на підприємствах та в організаціях різної форми власності, погашення заборгованості із зарплати працівникам і перед Пенсійним Фондом.

Про стан з цих питань за підсумками першого кварталу поточного року говорили у своїх виступах заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов та начальник головного управління Пенсійного Фонду України у Запорізькій області Анатолій Казачук.

За рівнем заробітної плати ми нині посідаємо четверте місце в Україні. Найближчим тактичним завданням держави у сфері оплати праці визначено встановлення мінімальної заробітної плати на рівні державного соціального стандарту – прожиткового мінімуму для працездатної особи. А стратегічним напрямком визначено досягнення розміру мінімальної заробітної плати 2-2,5 прожиткових мінімумів, що відповідатиме сучасним європейським стандартам.

«Враховуючи темпи економічного зростання в області, виконавчі органи влади мають працювати на випередження і єдиним критерієм оцінки заробітної плати вже сьогодні повинен стати прожитковий мінімум для працездатної особи»,- зазначив Микола Фролов.

Євген Червоненко зосередив увагу присутніх на виплаті «у конвертах».

- Ні для кого не таємниця, що надто високим є рівень «тіньових» доходів населення. За самими скромними оцінками понад 35 % заробітної плати працівники області отримують «в конвертах». Таким чином, роботодавці уникають від сплати внесків до соціальних фондів, одночасно місцеві бюджети недоотримають податків.

Сьогодні ми маємо численні проблеми у Пенсійному фонді щодо забезпечення своєчасності виплат пенсій, і ця суспільна проблема теж, якоюсь мірою, пов'язана з «тіньовими» доходами.

А, як відомо, Уряд ставить перед нами ще одне стратегічне завдання – зробити бездефіцитним бюджет Пенсійного фонду.

Так, за чотири місяці поточного року до бюджету Фонду, що формується на території області, з усіх джерел фінансування надійшло 1257,3 млн. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження коштів збільшились на 277,0 млн. грн. або на 28,3 %.

На жаль, на фоні стабільного виконання планів мобілізації коштів склалася негативна тенденція росту заборгованості по платежах до Пенсійного фонду.

З цього приводу голова облдержадміністрації Євген Червоненко сказав: «Прошу керівників правоохоронних органів оперативно і адекватно реагувати на порушення законодавства у частині сплати страхових внесків до ПФ».

На засіданні колегії йшла мова і про стан виконавської дисципліни у виконавчих органах влади, про що доповів керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич. Важливою умовою здійснення та забезпечення ефективності контролю є додержання чіткого порядку постановки документів на контроль і зняття їх з контролю. У середньому щомісяця лише в облдержадміністрації отримується, обробляється та систематизується по 750 документів.

Облдержадміністрація і надалі буде вдосконалювати роботу щодо зміцнення виконавської дисципліни.

За результатами розгляду питання про стан справ щодо охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Запорізькій області Євген Червоненко вніс, і з ними погодились члени колегії, такі пропозиції: визнати незадовільною роботу Головного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Запорізькій області. тому голова облдержадміністрації рекомендував УМВС та прокуратурі області провести перевірку його роботи. У разі виявлення фактів порушення чинного законодавства України, особливо браконьєрства, притягнути причетних до цього посадових осіб до кримінальної відповідальності.

На цьому робота колегії облдержадміністрації завершилась.

Тези виступів М. Фролова, А. Казачука, Є. Червоненка додаються.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 26Kb)
(.doc, 52Kb)
(.doc, 53Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді