Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заява голови облдержадміністрації Євгена Червоненка з приводу поширення чуток щодо надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС

17 травня 2007 - 19:40

Протягом двох днів рядом ЗМІ було повідомлено про аварію на Запорізькій атомній станції. Ця інформація є абсолютно неправдивою і безпідставною.

Як керівник виконавчої влади регіону, я з усією відповідальністю заявляю, що Запорізька атомна станція працює в звичайному режимі, жодних надзвичайних ситуацій та збоїв у її роботі не зафіксовано.

Як доповів мені сьогодні начальник зміни ЗАЕС Володимир Калько, нині в роботі перебуває 5 із 6 енергоблоків, перший енергоблок знаходиться на плановому ремонті, загальна потужність станції 4990 МВт.

Начальник Головного управління МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський доповів, що радіаційний фон на території станції та навколо неї – в межах норми.

Зважаючи на викладене, хочу заспокоїти мешканців Запорізької та сусідніх областей, а також застерегти «гарячі голови» від поширення провокаційної інформації, яка порушує спокій у суспільстві.

Вважаю цинічним використовувати недостовірну інформацію у такому делікатному питанні, як атомна енергетика, для підняття рейтингу окремими ЗМІ, особливо після пережитої нами Чорнобильської трагедії.

 

 

Голова облдержадміністрації
Євген Червоненко

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді