Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Формування життєвих навичок»

17 травня 2007 - 17:10

В облдержадміністрації представники Групи Помпіду на чолі з тренером і експертом Річардом Айвсом спілкувалися з управлінцями, які безпосередньо займаються питаннями дітей та підлітків.

На зустрічі досягнуто домовленості об'єднати спільні зусилля для профілактики наркоманії, пропаганди серед запорізької молоді здорового способу життя.

Як відомо, європейці довго накопичували досвід у цій сфері і сьогодні готові ним поділитися з нами. Першою в Україні програма Групи Помпіду започаткована в нашій області. За словами розробника програми, тренера і експерта Групи Річарда Айвса, їхня методика допоможе дітям і підліткам приймати правильні рішення у важких ситуаціях, говорити «ні» тим, хто пропонує їм наркотики. При цьому експерти і тренери Групи Помпіду не просто поширюють серед підлітків буклети, брошури і компакт-диски, але і готують педагогів, батьків, проводять семінари з вчителями і заняття з учнями середніх навчальних закладів.

Сторони висловили упевненість, що запорізький проект доведе свою ефективність реальним зниженням кількості підлітків, охочих спробувати наркотики, тютюн або алкоголь. Найближчим часом координатори програми визначать базові школи й інші учбові заклади для реалізації пілотного проекту з пропаганди здорового способу життя і профілактики наркоманії. У Запорізькій школі №63 за даною програмою вже з минулого року працює благодійний фонд «Сантіс».

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді