Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Землі рекреаційної зони – золотий фонд наповнення місцевих бюджетів

17 травня 2007 - 14:47

У Кирилівці Якимівського району на засіданні обласної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель регіону були прийняті рішення щодо використання земель рекреації уздовж узбережжя Азовського моря та проаналізовано стан дотримання земельного законодавства у районах області.

Голова Якимівської райдержадміністрації Володимир Уманський привітав учасників заходу, у числі яких були голови райдержадміністрацій і районних рад, міських рад і спеціалісти міськвиконкомів області, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, представники правоохоронних органів, СБУ і прокуратури, контрольно-ревізійного управління. Він запросив усіх особисто ознайомитися зі станом справ у зонах рекреації на косах Пересип та Федотовій.

Зокрема, учасники заходу змогли переконатися, що переважна більшість баз відпочинку на узбережжі моря поблизу Кирилівки цілком готові до літнього сезону. В ході оглядової екскурсії відвідали бази «Бриз» та «Вогник» на Федотовій косі, також була відкрита електропідстанція , що має обслуговувати нові місцеві об'єкти рекреації , у тому числі і заповідник «Бірючий острів». На косі Пересип учасники заходу ознайомилися зі станом справ на базах «Діана» та «Чайка».

По завершенні огляду на засіданні, що відбулося у будинку культури смт Кирилівка, голови райдержадміністрацій територій, розташованих вздовж узбережжя Азовського моря, які очолюють робочі групи у ввірених їм районах, за результатами перевірок земель рекреації доповіли про заходи з підвищення ефективності їх використання та залучення інвестицій.

Начальник обласного головного управління земельних ресурсів Дмитро Бабміндра, начальник управління з контролю за використанням та охороною земель у Запорізькій області Юрій Пресіч проаналізували стан дотримання земельного законодавства в районах області та шляхи підвищення ефективності використання земельних ресурсів.

Відмічалося, що за кадастровими даними Запорізького обласного управління земельних ресурсів станом на 01.01.2007р. на узбережжі Азовського моря нараховується 710 ділянок об'єктів оздоровчого призначення (загальна площа 1054,8 га), у тому числі у власності -32 (площею 58,55 га).Фахівці привернули увагу до ситуації щодо продажу рекреаційних земель у власність. Через аукціони не була продана жодна ділянка. Разом з тим, під об'єктами власності ( бази відпочинку та торгівельно-розважальні комплекси) на узбережжі продано у власність за експертною грошовою оцінкою 17 земельних ділянок. Їх вартість за 1 кв. м. склала від 11 до 22 грн.(!).

- Землі рекреаційної зони – золотий фонд наповнення місцевих бюджетів, - наголосив начальник обласного головного управління земельних ресурсів Дмитро Бабміндра. - При продажу вільних земельних ділянок на конкурентних засадах можна очікувати реальне збільшення вартості землі. У відповідності до ринкових цін, вартість таких земельних ділянок збільшиться у сотні разів. Відповідно ж наповняться і місцеві бюджети.

За результатами роботи засідання головам Бердянської, Приазовської, Приморської та Якимівської райдержадміністрацій доручено вжити заходів щодо створення ринку землі, набуття права на оренду земельних ділянок на конкурентних засадах, забезпечення ефективного використання землі та створення сприятливих умов для залучення інвестицій у розвиток регіонів.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді