Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«За політикою не повинні забувати про основні завдання держави»

16 травня 2007 - 13:12

Таке заявив міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк під час селекторної наради з керівниками областей, яку він провів з питання підготовки до відзначення Дня Європи в Україні.

Одним з таких завдань міністр назвав євроінтеграцію України.

Україна вже традиційно у кінці травня проводить Дні Європи. Цього року їх широко, за участю європейських дипломатів, відзначатимуть у Києві, Донецьку та Львові. Але і в інших регіонах мають відбутися тематичні заходи. З цього приводу Арсеній Яценюк відзначив, що добре підготувалися лише у шести областях. Тому міністр ще раз наголосив, на які заходи слід звернути увагу. Це провести уроки у навчальних закладах, лекції у вузах, «круглі столи» за участю науковців, політичних сил і громадськості. Однак при цьому закликав не політизувати питання, аби за політичною риторикою не загубити ідею євроінтеграції. Високопосадовець особливо підкреслив на необхідності надання організаційної та інформаційної допомоги містам і районам в областях.

Також міністр повідомив, що у майбутньому планується започаткувати конкурс, аби базові міста на проведення Дня Європи не призначалися у столиці, а виборювали це право.

Запорізьку область на селекторі представляв заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, який після наради розповів журналістам про стан підготовки та заходи, які відбудуться у рамках відзначення Дня Європи в Запоріжжі. До речі, він повідомив, що наша область входить до шестірки, позитивно відзначених міністром. – Думаю, у нас є всі передумови, щоб надалі поборотися у конкурсі за право проводити День Європи у Запоріжжі. Адже всім хотілося б жити в європейському місті, - зазначив заступник голови ОДА.

(Інформація про заходи на доданому файлі)

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 36Kb)
(.doc, 69Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді