Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вперше Президент збере губернаторів не у столиці, а в Запоріжжі

8 травня 2007 - 14:12

- Вибори відбудуться, - впевнено заявив журналістам Євген Червоненко. Президент і парламентська коаліція – основні суб'єкти перемовин – знаходять порозуміння у цьому питанні. У зв'язку з цим глава держави поставив керівникам регіонів завдання щодо забезпечення демократичних виборів на місцях. Зокрема, не допустити адміністративного тиску, забезпечити організацію роботи виборчих комісій і спостерігачів, не допустити втягування у виборчий процес студентської молоді і дітей тощо. З цією метою на рівні областей доручено створити робочі групи на чолі з головами облдержадміністрацій.

Та підготовка до виборів жодним чином не повинна завадити економічному розвитку, - підкреслив Євген Червоненко. – Президент поставив перед нами завдання зберегти темпи росту економіки, контроль за виконанням фінансових зобов'язань, соціальних програм, погашенням заборгованості по заробітній платі. Принагідно глава області зауважив, що Запоріжжя вважають регіоном стабільності і ставлять за приклад як на Банковій, так і на Грушевського.

Новиною для журналістів стала інформація про те, що Євген Червоненко запропонував Президенту перенести місце зустрічі губернаторів з Києва до Запоріжжя. – Бо де ж ще гетьману збирати отаманів, як не у серці України – на острові Хортиця? – риторично аргументував він свою ініціативу. При цьому керівник області наголосив, що це буде не політична зустріч, а насамперед, робоча нарада з питань розвитку машинобудування. Попередньо планується, що високі гості відвідають «Мотор Січ», який цього року святкує своє сторіччя, автомобілебудівний завод, який є лідером за темпами зростання виробництва.

Користуючись нагодою, голова облдержадміністрації привітав ветеранів, усіх запоріжців з великим святом – Днем Перемоги.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді