Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Вітали з річницею Перемоги і зичили мирного неба

6 травня 2016 - 08:55

У Вільнянському районному краєзнавчому музеї Вільнянської районної ради відбувся урочистий захід до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учні Вільнянської ЗОШ №2 зацікавлено слухали спогади ветеранів війни і праці про події дитинства та юності, про нелегкі випробування, що випали на їхню долю. Наші земляки старшого покоління у ті далекі грізні роки були зовсім юними. Вони своїми очима бачили, на собі перенесли і страшний «новий порядок» загарбників, і бої, які вирували у нашій землі. Вони після визволення рідного краю, ще неповнолітніми, на рівні з дорослими піднімали з руїн народне господарство, працювали на підприємствах, на полях, вирощували хліб, відбудовували міста і села.

Володимир Ілліч Гиря був 17-річним юнаком, коли почалась війна. Всю гіркоту лихоліття довелось йому випробувати. Був і в полоні, і вивезений до Німеччини на каторжну роботу у Берлінський табір, з якого йому вдалось втекти. Борис Федорович Третьяков у 12 років почав працювати на одному з оборонних підприємств Уралу. У 14 років він уже був токарем високого розряду. В’ячеслав Олексійович Чекаєв в дитинстві жив  у Москві. Дуже важко, у голоді і холоді, довелось пережити зиму 1941-1942 років. Він також з 12 років працював біля верстата на заводі, де виготовлялись боєприпаси. Анатолій Романович Бордунов пам’ятає звірства фашистів у нашому районі, а також довгоочікуваний день визволення рідного села від гітлерівців.

На жаль, і зараз на нашій українській землі знову війна. Сьогоднішні українські солдати і волонтери – це наша надія, наша гордість, це приклад справжнього патріотизму. З захопленістю слухали школярі небагатослівні розповіді учасників АТО та волонтерського руху. Захисник Донецького аеропорту Олександр Морозов наголосив, що подвиги сучасних українських воїнів були б неможливими без героїчного прикладу наших дідусів та прадідусів, які  врятували Батьківщину від гітлерівської навали. Саме зв’язок поколінь допомагає виховувати патріотів, які сьогодні відстоюють цілісність нашої країни. Відомий  вільнянський волонтер Роман Лісогор підкреслив важливе значення допомоги земляків для воїнів АТО, їхню моральну підтримку, а також все необхідне, що вони збирають для наших захисників; передав вдячність школярам за листи і малюнки для солдатів.

Із словами вдячності та побажаннями здоров’я на довгі роки звернулись до ветеранів керівники Вільнянської райдержадміністрації, районної і міської рад.

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024