Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чи стане регіон справжньою туристично-курортною зоною?

13 квітня 2007 - 14:30

Як зазначила у своєму виступі начальник управління культури і туризму Лариса Сізінцова, область має позитивні тенденції у розвитку туристично-курортної галузі. На території регіону знаходяться 600 оздоровчих закладів, 87 з яких - дитячі.

Зростають обсяги в'їзного та внутрішнього туризму, підвищується ефективність господарської діяльності підприємств. Чітко простежується динаміка зростання суб'єктів туристичної діяльності - з 93 у 2005 році до 129 у 2006 році. Надходження до бюджету збільшились на 2,7 млн. грн. у порівнянні з 2005 роком.

Особливістю оздоровчого сезону 2007 року є те, що на сьогодні вдалося забезпечити більш сприятливі умови функціонування туристично-курортної та рекреаційної інфраструктури, ніж у попередні роки.

Обласна виконавча влада вже має концепцію розвитку туризму і курортів нашого краю, є і програма розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму до 2010 року, яка доповнена заходами щодо розробки та впровадження інвестиційного проекту розвитку туризму і курортів у Запорізькій області у 2007 році, створено робочу групу з питань розробки та впровадження інвестиційного проекту розвитку туризму і курортів, розроблено концепцію Державної програми розвитку курорту державного значення Бердянськ на 2008-2012 роки, є бачення щодо розвитку курортів місцевого значення

Більш повну картину наявної туристичної інфраструктури дасть діагностування, яке, завдяки вперше отриманим бюджетним коштам у сумі 160 тис. грн., буде проведено по всій області у травні-липні поточного року. Воно надасть можливість окреслити найбільш оптимальну модель розвитку цієї сфери та розробити стратегію розвитку туризму.

Мета підготовчих заходів до відкриття туристично-курортного сезону полягає в ефективному використанні того що є, збереженні санаторіїв, курортів, інших закладів, особливо тих, що працюють цілий рік, нарощуванні їх потужності. Тому мова на нараді йшла і про належний санітарно-епідемічний стан, і про транспортне забезпечення. Влітку, як правило, удвічі збільшується число залізничних та автомобільних перевезень відпочиваючих у курортні місця. Так буде і цього літа.

За підсумками 2006 року Запорізька область поряд з Івано-Франківською, Чернігівською та містом Київ названа як регіон з найкращою динамікою росту показників в туристичній сфері.

«І ми не повинні здавати ці позиції нинішнього року», - резюмував заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн