Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Запорізькі корейці – не навантаження, а фактор залучення інвестицій у регіон”

20 березня 2007 - 14:29

20 березня відбулася офіційна зустріч керівництва облдержадміністрації та обласної ради з Надзвичайним і Повноважним Послом республіки Корея в Україні п. Хо Сун Чьолом та представницькою делегацією з Республіки Корея. Гостей привітали та ознайомили з соціально-економічним станом регіону голова обласної ради Олександр Нефьодов і заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска.

Окреслюючи мету візиту, пан посол назвав головним завданням пошук можливостей для розвитку співробітництва не лише у галузі сільського господарства, а й у промисловості. Інтерес саме до Запорізької області лежить у площині державної політики Республіки Корея, яка полягає у розвитку взаємовідносин з країнами, де проживають численні корейські діаспори. Як приклад успішного співробітництва п. Хо Сун Чьол назвав Республіку Узбекистан, у якій проживають 150 тисяч етнічних корейців, що стало визначальним фактором спрямування в узбецьку економіку 1,8 млрд.дол. корейських інвестицій.

Тепер уряд Кореї планує впровадити цю практику в Україні, де налічується 7 регіонів компактного проживання етнічних корейців. Серед них пріоритетними визначено АР Крим та Запорізьку область. Причому до наших сусідів у рамках співробітництва вже залучено 700 млн.дол.

Обмінюючись думками, сторони висловили зацікавленість в інвестуванні та впровадженні високих технологій у сфері сільського господарства, машинобудування, будівництва, у культурному обміні та підтримці корейських національно-культурних товариств, що діють на території області. Також обговорили проблему надання громадянства України етнічним корейцям, яка вимагає вирішення на вищому рівні.

Корейські візитери запропонували представникам обласної влади надати пріоритетні проекти, які потребують інвестування, а також обрати корейську провінцію і “подружитися областями”.

У рамках перебування корейські гості відвідали село Богатирьове Вільнянського району, у якому працює асоціація корейців, ознайомилися з експозицією музею запорозького козацтва.

(Торгівельно-економічні відносини Запорізької області з Республікою Корея – у доданому файлі).

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 45Kb)

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн