Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

10 лютого 2016 - 09:47

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

На підприємствах харчової та переробної промисловості області впроваджують міжнародні системи якості. Запорізькі підприємства прагнуть діяти за принципом: робити якісно – завжди вигідно. Про це на селекторній нараді заявив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

За сприяння Департаменту агропромислового розвитку спільно із Запорізькою торгово – промисловою палатою протягом 2015 року проведено сім заходів з підготовки персоналу підприємств стосовно запровадження систем управління якістю, в яких взяли участь представники понад 120 запорізьких підприємств.

На підприємствах з виробництва харчової продукції, які у 2015 році здійснювали постачання продуктів харчування за бюджетні кошти, впроваджена міжнародна система управління якістю ISO  та система аналізу ризиків та контролю у критичних точках НАССР.

Якщо проаналізувати стан упровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю на підприємствах області, картина виглядає так: у 2012 році її впровадили 14 підприємств,  на кінець 2015 року -вже на 33 підприємствах та на п’яти  підприємствах -  у стадії впровадження.

Наразі ця робота  триває, адже це останній рік для впровадження систем.

Довідково. НАССР (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) – це система для ідентифікації, оцінки, аналізу та контролю ризиків, що є важливими для безпечності харчових продуктів. Система НАССР є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями. На відміну від традиційної системи управління безпечністю та якістю продукції, коли невідповідність виявляється вже на стадії готового продукту, НАССР запобігає проблемі у процесі виробництва продукції, що негайно виражається в конкретних результатах: скорочується кількість неякісної продукції та знижується її собівартість. Відповідно до пункту 6.2 статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи НАССР або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прозорість у наданні медичних послуг та розбудова безбарʼєрного середовища: в Запоріжжі відбулося засідання Координаційної ради ветеранів війни

Енергосистема в Запорізькій області працює стабільно, – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго»

Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відзначив свій 85-й ювілей

Віталій Безгін: «Держава має захистити не обласні центри та більш заможних, а захисьити, перш за все, громади й мешканців тих територій, що є деокупованими, ураженими та прифронтовими»

Як правильно користуватися пічним опаленням – рекомендації Штабу згуртованих громад

Відбудова чи сертифікати на нове житло – в Запоріжжі вирішують, як допомогти мешканцям пошкоджених будинків

СБУ встановила чергових колаборантів, які організовували фейкові вибори у Бердянському районі

На Хортиці пройшов молебень по останньому кошовому Запорозького козацтва

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.11.2024

Впродовж доби окупанти завдали 466 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 995-го дня війни

Стартувала друга хвиля програми з навчання та працевлаштування ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин «Разом»