Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

10 лютого 2016 - 09:47

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

На підприємствах харчової та переробної промисловості області впроваджують міжнародні системи якості. Запорізькі підприємства прагнуть діяти за принципом: робити якісно – завжди вигідно. Про це на селекторній нараді заявив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

За сприяння Департаменту агропромислового розвитку спільно із Запорізькою торгово – промисловою палатою протягом 2015 року проведено сім заходів з підготовки персоналу підприємств стосовно запровадження систем управління якістю, в яких взяли участь представники понад 120 запорізьких підприємств.

На підприємствах з виробництва харчової продукції, які у 2015 році здійснювали постачання продуктів харчування за бюджетні кошти, впроваджена міжнародна система управління якістю ISO  та система аналізу ризиків та контролю у критичних точках НАССР.

Якщо проаналізувати стан упровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю на підприємствах області, картина виглядає так: у 2012 році її впровадили 14 підприємств,  на кінець 2015 року -вже на 33 підприємствах та на п’яти  підприємствах -  у стадії впровадження.

Наразі ця робота  триває, адже це останній рік для впровадження систем.

Довідково. НАССР (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) – це система для ідентифікації, оцінки, аналізу та контролю ризиків, що є важливими для безпечності харчових продуктів. Система НАССР є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями. На відміну від традиційної системи управління безпечністю та якістю продукції, коли невідповідність виявляється вже на стадії готового продукту, НАССР запобігає проблемі у процесі виробництва продукції, що негайно виражається в конкретних результатах: скорочується кількість неякісної продукції та знижується її собівартість. Відповідно до пункту 6.2 статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи НАССР або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Сучасний підхід до поштової логістики: Укрпошта відкрила в Запоріжжі автоматизовану сортувальну лінію

Безпечне тепло: як уникнути пожеж під час опалювального сезону

Безпечне навчання – реальність: у Вільнянську зводять першу «підземну» школу

Премія Кабінету Міністрів України: можливість для молоді

Фермерам допоможуть розмінувати поля: стартував прийом заявок на компенсації

За матеріалами СБУ заочно засуджено депутатку України, яка увійшла до складу окупаційного «окружного Совета депутатов рф»

Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні – Запорізька ОДА: cпільні проєкти та подальша співпраця

Підтримка ВПО та співпраця з громадами регіону: представники обласної влади та Координаційного гуманітарного центру обговорили спільні плани на цей рік

Платформа «Діалог влади та бізнесу»: діючі проєкти підтримки експортерів та інструменти виходу на зовнішні ринки

Забезпечена всім необхідним: як запорізька лікарня підготувалась до надзвичайних ситуацій

Запорізька область отримала 74 зарядні станції: громади стають енергонезалежними навіть під час відключень світла

Історичний візит: Запоріжжя вперше відвідав заступник Генсекретаря ООН Том Флетчер