Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Є. Червоненко: «Завдання влади не лише соціальний захист громадянина, але і створення умов для його ефективної роботи»

15 лютого 2007 - 14:09

Протягом 2006 року зусилля сторін соціального діалогу були спрямовані на забезпечення виконання положень та зобов'язань регіональної угоди між обласною виконавчою владою, обласною радою профспілок та обласною федерацією роботодавців.

Як зазначив у доповіді начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов, за минулий рік в регіоні заробітна плата зросла в порівнянні з 2005 роком майже на 27%, при цьому суттєво скоротилось відставання середньообласних темпів росту заробітної плати від середніх показників в Україні в цілому. Сума заборгованості із заробітної плати за минулий рік скоротилась на 13%. Але заборгованість ще досить значна - на 1 січня 2007 року становила 27,6 млн. грн. Тому, як наголосив Євген Червоненко, «ми тут зібрались, щоб знайти шляхи вирішення наших проблем».

Рівень бідності в області за останні два роки по суті не змінився і становить 29,4%, що на 10,1% більше, ніж по країні в середньому. Це значить, що незважаючи на високу середню заробітну плату в регіоні, кожен третій житель знаходиться за межею бідності. Не секрет, що в області високим залишається рівень «тіньових» доходів. «Тут ми розраховуємо на діалог між владою, бізнесом і профспілками», - зазначив голова облдержадміністрації.

Є проблеми і на ринку праці. І перш за все - дисбаланс між пропозицією і попитом на робочі місця. Особливо це стосується сільської місцевості.

Нинішнього року органи соціального захисту будуть забезпечувати фінансування 53 державних і обласних соціальних програм, стануть розпорядниками бюджетних коштів на загальну суму понад 700 млн. грн., що удвічі більше торічних показників. З'явилися і нові функції органів соцзахисту. Збільшився контингент громадян, які потребують обслуговування, на 280 тисяч осіб. Штатна ж чисельність управлінь при цьому не збільшилась. Тому керівник області звернувся до міських голів і голів райдержадміністрацій з пропозицією повернутись до штатної чисельності управлінь праці і соціального захисту населення станом на початок 2005 року. На це вже є відповідні доручення Уряду і облдержадміністрації. Про проведену роботу Євген Червоненко попросив доповісти йому особисто.

Заборгованість із виплат державних субсидій і адресної допомоги області відсутні.

На засіданні також визначено пріоритети на 2007 рік та головний критерій, який полягає у тому, що державна соціальна політика повинна бути прозорою і зрозумілою кожному громадянину.

 

Управління інформації та зв'язків з громадскістю

Читайте також

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі