Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Завершено гастрольний тур «PentAnemos» в рамках «Тижнів Німеччини в Україні»

30 вересня 2015 - 09:44

26 вересня 2015 року в рамках «Тижнів Німеччини в Україні» у Запорізькій обласній філармонії відбувся заключний концерт духового квінтету «PentAnemos» (Німеччина).

Гастрольний тур духового квінтету з Німеччини по містах країни завершено. Концерти відбулися лише у Національній філармонії України, Дніпропетровській та Запорізькій обласній філармонії. Захід такого рівня став знаковою подією для Запоріжжя.

Запорізька публіка тепло зустріла гостей з Німеччини. Виступ артистів глядачі сприймали з великою шаною. У програмі квінтету прозвучали твори композиторів XVII−XVIII століття: Людвіга ван Бетховена, Ріхарда Вагнера, Жака Ібера та Даріуса Мійо.

На святі духової музики був присутній великий спектр глядацької аудиторії:  бійці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України, малозабезпечені сім’ї, вимушені переселенці, музиканти та шанувальники духової музики. Великим сюрпризом для гостей концертного залу імені М.І. Глінки стало виконання на біс гостями з Німеччини української народної пісні «Несе Галя воду». Глядачі з перших нот впізнали найпопулярнішу народну пісню та виразили вдячність виконавцям бурхливими оваціями за таку приємну і щиру несподіванку.

Гостей та присутніх у залі привітали генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева та співробітник Міністерства закордонних справ Німеччини з питань культури, співробітник робочого штабу з питань України при Міністерстві закордонних справ Німеччини пані Баше. У привітальному слові генеральний директор Ірина Конарева висловила слова подяки дружньої країни та сподівання щодо підтримки культурної комунікації між Німеччиною та Україною у подальшому. По закінченні концертної програми артистам духового квінтету «PentAnemos» вручили кошик квітів від Генерального консульства Німеччини в Україні та букети від Запорізької обласної філармонії та вдячних слухачів.

Німецька делегація ознайомилась з архітектурою концертного залу імені М.І. Глінки, творчими доробками та майбутніми культурно-мистецькими планами. Гостям дуже сподобалась аура доброзичливості та професіоналізм виконавців обласної філармонії, тому гості запропонували плідну співпрацю і в подальшому.

Читайте також