Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадськості презентовано проект Стратегії регіонального розвитку -2020

23 липня 2015 - 15:17

Під керівництвом голови облдержадміністрації Григорія Самардака відбулося громадське обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року за участю фахівців, експертів та широкого громадського загалу.

 Відкриваючи захід, Григорій Самардак нагадав, що сім років тому облдержадміністрація вже розробляла  стратегію розвитку, яка вперше пройшла через широке обговорення.

- В обговоренні тоді взяли участь десятки тисяч людей, і їх бачення залишається важливим для нас і сьогодні.  Саме за безпосередньої участі громадськості було визначено основні пріоритети розвитку: забезпечення екологічної безпеки, розвиток туристичного потенціалу, інвестиційна привабливість. Проте проблеми, на подолання яких було розроблено стратегію, залишилася не вирішеними до кінця. Так, викиди промислових підприємств на одну людину значно більші, ніж у середньому по Україні, за останні чотири роки більше ніж удвічі зменшився потік туристів, хоча в нас є 200 км берегової лінії, десятки кілометрів пляжів. Щодо інвестицій, у промисловість вони зросли на 53 %, але ми розуміємо, що цього замало. Тож потрібно й надалі системно працювати по цих напрямах. Пропоную активно обговорювати стратегію, зважаючи на те, що нам потрібно виробити таки систему, яка працювала б на користь громади незалежно від того, хто буде керівником області та які депутати прийдуть до обласної ради. У нас було достатньо часу для роботи над стратегією та для опрацювання пропозицій, тож наша стратегія повинна бути такою, що визначить розвиток регіону та надасть можливість системно впроваджувати її у життя, - зазначив керівник області.

Учасникам громадського обговорення було презентовано стратегічне бачення й місію, а також такі напрямки Стратегії-2020: «Розвиток промислового потенціалу»,  «Розвиток села», «Раціональне використання природних ресурсів. Охорона навколишнього середовища», «Підвищення якості житлово-комунальних послуг. Розвиток будівництва», «Розвиток ринкового середовища. Підтримка малого й середнього підприємництва», «Запорізький край – регіон з високим рівнем та якістю життя населення».

Учасники активно долучилися до обговорення проекту Стратегії, відзначивши, зокрема, високий технологічний рівень підготовки документа, системну й відкриту для громадськості роботу над ним, доступність викладу для широкого загалу, кваліфіковане визначення найбільш актуальних проблем та шляхів їх розв’язання. Крім цього, всім учасникам було запропоновано заповнити анкети для визначення пріоритетів, а на офіційному сайті облдержадміністрації триває інтерактивне голосування, до якого можуть долучитися всі небайдужі запоріжці.

Підбиваючи підсумки, Григорій Самардак повідомив, що всі думки й пропозиції громадськості будуть зібрані й узагальнені, і з їх урахуванням остаточне рішення щодо вибору пріоритетних напрямів буде ухвалено на засіданні Керівного комітету з розробки проекту «Стратегії 2020».

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024