Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бійці 23-го окремого мотопіхотного батальйону відбудовують власну військову базу

23 липня 2015 - 11:16

Представники обласної виконавчої влади та громадськості відвідали військовослужбовців 23-го окремого мотопіхотного батальйону «Хортиця», які нещодавно отримали у постійне розпорядження базу в с. Обільне Мелітопольського району. Цей військовий підрозділ створювався у квітні 2014 року, під час першої хвилі мобілізації, та спочатку розташовувався на полігоні «Близнюки». Потім було охорона Маріупольського аеропорту, важкі бої з російсько-терористичними військами під Новоазовськом, біль від втрати товаришів, перша ротація. Останнім часом батальйон виконував бойові завдання на Маріупольському напрямку, дислокувався поблизу с.Новоселівка Друга Донецької області. Військові встигли потоваришувати з місцевим населенням, яке спочатку з недовірою ставилося до них, а потім разом висадили алею фруктових дерев у пам’ять про загиблих товаришів.

«Власний дім став для хлопців справжнім святом. Адже цілий рік і в мороз, і в спеку вони жили у наметах, по дванадцять годин несли бойову варту в окопах та на пунктах спостереження», - розповідає волонтер батальйону, член волонтерського комітету при облдержадміністрації Олена Ярошенко. Однак повноцінною військовою базою територію колишніх складів Мінооборони поки що назвати важко. По величезних ангарах гуляє вітер, немає вікон та дверей, потребує ремонту покрівля. Не вистачає ліжок, адже щодня до підрозділу прибувають новобранці, переважно наші земляки з Мелітополя, Токмака, Мелітопольського та Пологівського районів. На місці зруйнованої башти Рожновського вже обладнали умивальники, згодом тут з’явиться душова. В нагоді стануть будівельні матеріали - 50 мішків цементу та тонна кахелю, передані волонтерами та соціально відповідальними бізнесменами обласного центру.

Оглянувши територію разом із заступником командира батальйону Юрієм Безсінним, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко відзначив: «Підтримка запорізьких військових частин є одним із пріоритетів діяльності Ради оборони області та очільника обласної виконавчої влади Григорія Самардака. Використовуються як ресурси обласного бюджету, так  і допомога великих промислових підприємств. Важливо залучити й місцеву громаду, адже завдяки 23-му батальйону надійно захищено південний захід області, Мелітопольський транспортний вузол».

Сьогодні нашим захисникам потрібні цегла, пісок, вікна та двері (можна не нові), будівельні інструменти,  цементний або бетонний розчин. Не вистачає запчастин та робочих рук для ремонту старенької техніки, в основному «Уралів» та «Кразів».

Відвідавши продуктовий склад, громадські активісти Наталія Заболотна та В’ячеслав Зайцев були приємно вражені. Держава забезпечила солдатів повним асортиментом круп - від гречки до рису, запасами цукру та солі, справжньою поживною тушонкою, згущеним молоком, цукерками та сиром. Для далекого походу є польський хліб тривалого зберігання, що не втрачає поживних якостей навіть за кілька років. Однак дуже не вистачає свіжих овочів та фруктів. Від минулорічних запасів майже нічого не лишилося, а нові державні закупки очікуються лише восени. Надія на небайдужих фермерів, орендарів, мелітопольців та жителів сусідніх районів.

На завершення Олександр Зубченко за дорученням трудових колективів департаментів облдержадміністрації, комунальних підприємств та Чернігівської райдержадміністрації передав солдатам крупи, консервацію, побутову хімію, печиво та цукерки. Президент благодійного фонду «Ветерани Чорнобиля» Євген Мигуля вручив вантаж із польських супових наборів. На бійців чекає ще один подарунок. Незабаром волонтер Олена Ярошенко за сприяння керівника фермерського господарства «Таврія - Скіф» Михайлівського району Олега Калимана доставить кілька тонн молодої капусти, моркви та картоплі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024