Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки перевиконанню обласного бюджету додаткове фінансування спрямують на медицину і відновлення доріг

20 липня 2015 - 15:33

Під керівництвом голови облдержадміністрації Григорія Самардака в он-лайн режимі відбулася нарада з керівниками Департаментів та управлінь ОДА. Першим доповів директор Департаменту фінансів Сергій Медвідь, який повідомив, що за результатами першого півріччя бюджет області виконано на 114,5%. Додатково отримано 66,9 мільйона гривень. Таких результатів вдалося досягти в першу чергу завдяки фінансовій децентралізації та передачі в обласний бюджет 10% податку на прибуток.

Тож уже на найближчій сесії обласної ради планується внести зміни до видаткової частини бюджету області. Один із пунктів – відновлення доріг міжрайонного значення. На це заплановано виділення 12 мільйонів гривень. За інформацією директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Антонова, останні кілька років у області здійснюється тільки ямковий ремонт доріг. Наразі виконано 49% від загальної кількості запланованих робіт. Пріоритет отримає напрямок «Запоріжжя-Маріуполь».

Крім цього, за рахунок збільшення бюджету передбачається збільшити фінансування на енергоносії для державних установ – близько 14 мільйонів гривень. Також додаткові кошти отримає і Департамент охорони здоров’я: 17 мільйонів  гривень витратять на гемодіаліз та закупівлю препаратів, необхідних хворим на діабет, а також забезпечення пальним та автозапчастинами карет швидких.

Окрема проблема, порушена на  нараді, – нестача в регіоні кам’яного вугілля. Із необхідних 24 тисяч тонн нині область забезпечена тільки на 15% , через що підприємства  можуть відчути на собі віялові відключення електроенергії.

- Наше завдання - забезпечити баланс вугілля в області. Для цього нам потрібно знайти постачальників, які діють у рамках законодавчого поля, сплачують усі  податки та мають можливість доставити  вугілля. А ми в свою чергу маємо забезпечити прийом  вугілля та його доставку в межах Запорізької області. Ми маємо, не  втручаючись у ринкові відносини, зробити так, аби на території області вугілля було наявним для людей, при цьому, щоб воно потрапляло сюди не контрабандою  за завищеними спекулятивними цінами, - наголосив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

У ході наради директор Департаменту охорони здоров’я Вікторія Клименко повідомила про надання грантової допомоги на закупівлю апаратури для реанімаційного відділення на загальну суму 1 мільйон 600 тисяч гривень. А також про створення на базі обласного перинатального центру тренінгового центру для лікарів-акушерів та гінекологів.

-  За результатами відвідування  центру я можу повідомити про те, що питання з відкриттям гінекологічного корпусу вирішено. Досить тривалий час відділення не могло розпочати роботу через відсутність підключення до енергомережі. Нині існує чітка домовленість з «Запоріжжяобленерго» і вже цієї осені заклад запрацює на повну силу, - повідомив  Григорій Самардак.

Також учасники наради приділили чималу увагу Стратегії розвитку регіону до 2020 року. Нині з цього питання вже проведено близько 50 робочих засідань та громадських слухань, створено економічну раду та робочу групу за участю управлінців, бізнесу, науковців та громадськості регіону. 23 липня з метою визначення пріоритетних напрямків роботи заплановано презентацію проекту стратегічних цілей з голосуванням.




Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024