Працівники сільського господарства регіону взяли активну участь в проведенні ярмарку. Свою продукцію представили всі 20 районів області.
За цінами нижче ринкових було реалізовано 44,3 т. м’яса, 128 тис. шт. яєць, 30,3 т. олії, 36,5 т. овочів, 34 т. фруктів та іншої сільськогосподарської продукції.
Щодо стану справ у агропромисловому комплексі регіону, Володимир Журавльов зазначив, що на поточний момент завершується збір урожаю сої, в повному обсязі зібрано просо та гречку.
Швидкими темпами йде збирання урожаю кукурудзи – з 63 тис. га, засіяних цією культурою, залишилися незібраними всього близько 20%. Урожайність цієї зернової культури складає 28-30 ц/га.
Позитивним зрушенням в контексті розвитку нових технологій назвав Володимир Журавльов збільшення посівів рапсу – в 2006 році ця культура зайняла площу 31,5 т. га, тоді як в 2005-му ця цифра складала всього лише 4,7 тис. га.
Також в області завершується сівба озимих зернових культур. Із запланованих 411 тис. га аграрії засіяли вже 400 тис. га.
Прес-служба облдержадміністрації