Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 40 тисяч дітей уже охоплено відпочинком і організованим дозвіллям

24 червня 2015 - 14:03

Понад  40 тисяч дітей  уже охоплено відпочинком і організованим дозвіллям

На засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення щодо  організації роботи органів соціального захисту населення в сучасних умовах, яке провів директор Департаменту Ігор Мещан, підбито проміжні підсумки оздоровчої кампанії 2015 року. Про результати організації та проходження оздоровчого сезону доповіла начальник відділу у справах сім’ї та дітей департаменту Вікторія Шапошникова.

У 2015 році планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 95 тис. 656 дітей, що становить 58,5% від загальної кількості дітей шкільного віку, з них: послугами оздоровлення - 48 тис. 237 дітей (29,5% від загальної кількості дітей); послугами відпочинку - 47 тис. 419 дітей (29%).

Станом на 23 червня послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 3407 дітей. Послугами відпочинку й організованим дозвіллям охоплено  40536 дітей, з них у пришкільних таборах з харчуванням - 11627. За рахунок обласного бюджету оздоровлено протягом однієї зміни  973 дитини, наразі триває робота щодо комплектації другої зміни.

Крім цього, планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 585 дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб і 220 дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції. Фактично на 23 червня за кошти обласного бюджету вже забезпечено відповідними послугами 75 дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь у проведенні АТО, і 15 дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб.

Особливу увагу під час засідання було приділено організації безпечного перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Ще в травні співробітники правоохоронних органів здійснили планові перевірки,  аналіз оперативної обстановки в місцях розташування дитячих закладів. З метою посилення контролю за дотриманням часових режимних обмежень на в'їзд осіб, переміщення транспортних засобів, плавзасобів і проведення робіт, а також доступ осіб на окремі ділянки місцевості чи об'єкти введено додаткові тимчасові обмеження, пов'язані з посиленням прикордонного режиму, на територіях Бердянська та Бердянського, Приморського, Приазовського, Якимівського районів. За кожним дитячим закладом оздоровлення та відпочинку закріплено співробітників кримінальної міліції у справах дітей, керівників галузевих служб територіальних підрозділів. Крім того, на територіях розміщення дитячих таборів створено цілодобові стаціонарні пости міліції та посилено взаємодію з блок-постами на територіях організації оздоровлення та відпочинку дітей, а саме в Приморському, Приазовському, Якимівському районах та Бердянську  для превентивного попередження бродяжництва підлітків і реагування на факти безвісти зниклих дітей.

Для забезпечення безпеки на воді в області діють дві комунальні аварійно-рятувальні служби, також було створено чотири рятувальних поста, які розташовані на узбережжі Азовського моря в Якимівському, Приазовському та Приморському районах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024