Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Племзавод «Степний» знову кращий на міжнародній агропромисловій виставці

12 червня 2015 - 15:53

На міжнародній виставці «АГРО-2015» кращим у номінації «Свинарство»  визнано і нагороджено медаллю ВАТ «Племзавод «Степний». Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, це господарство бере участь у «АГРО» вже більше 20 років і може вважатися рекордсменом за участю та кількістю нагород. Цього року на виставці воно представило свиней трьох порід: Дюрок (українська селекція), Велика біла (англійська селекція), Ландрас (висловухі свині англійської селекції), а також натуральну молочну продукцію власного виробництва.
На сьогодні ВАТ «Племзавод «Степний» -  одне з кращих і найбільш модернізованих господарств області. Займається виробництвом зерна, соняшника, молока, м'яса, розведенням і реалізацією племінних свиней, переробкою власної сировини для виробництва м'ясних і молочних продуктів, використовуючи передовий досвід та новітні сільськогосподарські технології.
Станом на 1 червня в господарстві налічується 8281 свиней, у тому числі 270 основних свиноматок. Поголів'я свиней зросло на 1071 голову до рівня минулого року.
Середньодобові прирости з вирощування та відгодівлі свиней є одними з найвищих в області і становлять 644 грами, при середньому по області - 408 грамів. До рівня минулого року середньодобові прирости свиней зросли на 123 грами.
Виробництво м'яса з початку року становить 625 тонн, що на 53 тонни більше минулорічного показника. На 100 свиноматок отримано 1626 поросят, що також більше від минулого року на 440 голів.
Ставить приголомшливі рекорди «Племзавод «Степний» не вперше. У 2014-му надій молока з однієї корови в господарстві склав 9256 літрів, що є найбільшим показником надою в Україні. Колектив молочної ферми «Племзавод «Степний» систематично стає призером обласного змагання серед колективів за найвищі надої молока імені Марії Сардак. 

Всеукраїнські та світові експерти неодноразово відзначали це провідне господарство почесними нагородами.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону