Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники територій повинні зосередитись на будівництві захисних споруд на оборонному рубежі

10 червня 2015 - 15:37

На селекторній нараді з питань мобілізації, яку провів заступник голови облдержадміністрації з питань оборонної та мобілізаційної роботи (стажування) Олександр Іщенко, підбили підсумки виконання мобілізаційних заходів за останній тиждень, призову на строкову службу, а також обговорили стан будівництва захисних споруд, які область зводить на оборонному рубежі на сході. В нараді взяли участь керівники територій, представники військових комісаріатів та правоохоронних органів.

Наразі рівень мобілізації в області складає 77% від запланованого, але час до завершення п’ятої хвилі мобілізації, яка триватиме до 18 червня, ще залишається. За доповіддю військового комісара Запорізького ОВК Олександра Біди, за останній тиждень значно покращилось оповіщення  військовозобов’язаних, які плануються до призову на військову службу. Найкращий стан справ у Комунарському, Шевченківському, Хортицькому, Ленінському районах Запоріжжя, а також у Бердянську, Енергодарі, Мелітополі та Якимівському районі.

Залишаються питання щодо роботи військово-лікарських комісій, які є останньою ланкою в прийнятті рішення щодо придатності військовозобов’язаного. Придатними до служби в середньому по області визнаються 25% військовозобов’язаних. Покращення відмічено лише в Шевченківському районі Запоріжжя.

Проводиться також робота з розшуку осіб, які ухиляється від мобілізації. За минулий тиждень органами правопорядку розшукано та організовано прибуття у військові комісаріати 90  військовозобов’язаних. Найкраще ця робота, яка є важливою умовою проведення мобілізації, проводиться в Бердянську.

Триває також призов на строкову військову службу, який продовжено до кінця червня. Наразі до війська призвано 72% юнаків, які підлягають призову.

Найважливішим завданням на сьогодні було названо будівництво захисних споруд.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців