Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До розвитку фізичної культури в сільській місцевості – посилена увага

10 червня 2015 - 11:09

До розвитку фізичної культури в сільській місцевості – посилена увага

На цьому було наголошено під час виїзного засідання колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, яке відбулося на базі Ногайського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету в м. Приморськ.

Насамперед начальник Управління Наталія Власова поінформувала про результати колегії Міністерства молоді та спорту України у м. Каневі.

За її словами, на рівні держави наразі роботу сконцентровано на підготовці проекту Концепції у рамках «Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року". Одним із пріоритетів Концепції є розвиток неформальної освіти, спрямований на підтримку набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти, зокрема шляхом участі у волонтерській діяльності, із застосуванням технологій стаціонарного та дистанційного, у тому числі онлайн-навчання, а також соціальних мереж. З цією метою вносяться зміни до закону про волонтерську діяльність, які передбачають для волонтерів  розширені можливості. Наприклад, у Молдові волонтер має перевагу при вступі у ВНЗ.

З питання щорічної форми звітності з фізичної культури і спорту доповів заступник начальника Управління Едуард Багіров. Посадовець повідомив про зміни, спрямовані на спрощення форми збирання та подання всебічної,  об’єктивної та достовірної статистичної інформації про діяльність щодо розвитку фізичної культури та спорту. Зменшилась кількість розділів, наприклад, виключено розділ «Клубна робота». Натомість більше уваги приділятиметься стану розвитку фізичної культури та спорту в сільській місцевості.

Щодо стану реалізації державної молодіжної політики в області  відзначено, що обласна влада забезпечує всебічну підтримку цьому напрямку, зокрема  діяльності двох потужних обласних центрів. У 2015 році на реалізацію молодіжної політики з обласного бюджету виділено 2 839 970 грн.

Крім цього, вдалося надати 800 тис. грн. із обласного бюджету у вигляді субвенцій дитячо-юнацьким спортивним школам районів на вдосконалення матеріально-технічної бази, відрядження спортсменів, харчування. Розроблено порядок використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам, який уже затверджено та доведено на місця.

Учасники колегії також обговорили проблемні питання, зокрема кадрове, оскільки  у деяких районах відсутні працівники з молодіжних питань, що унеможливлює ефективну діяльність у цьому напрямку.

За підсумками засідання ухвалено низку рішень, зокрема щодо  організації перевірок та надання допомоги таким структурним підрозділам; підготовки пропозицій Міністерству молоді та спорту від регіону щодо проведення заходів загальнонаціонального значення, які ґрунтуються на принципах консолідації української нації, популяризації традицій духовно-культурної самобутності українського народу, української мови, героїки боротьби за державну незалежність і територіальну цілісність України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців