Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко про здобутки і проблеми

8 вересня 2006 - 15:03

Євген Червоненко в розширеному форматі спілкування з журналістами, ознайомив з підсумками соціально-економічного розвитку області за січень-липень поточного року, станом підготовки до осінньо-зимового періоду. Також йшлося про виконання обласного бюджету на 2006 рік та планування на наступний, ліквідацію наслідків НС під Новобогданівкою тощо.

За словами керівника області, за вказаний період зріс економічний потенціал області (підприємства регіону виробили продукції на 9% більше ніж за аналогічний період минулого року), поліпшується інвестиційний клімат (обсяг прямих іноземних інвестицій на душу населення склав $301, за цим показником область на 5-му місці в Україні).

Питання підготовки до осінньо-зимового періоду знаходяться на особливому контролі виконавчої влади:

- Минулорічну аварію в Алчевську у нас в області не допустимо, - підкреслив губернатор.

Переходячи до питання виконання бюджету поточного року та формування наступного, Євген Червоненко відзначив 102,7% надходжень до місцевих бюджетів від запланованого. В 2007 році облдержадміністрація наполягає на збільшення видатків, для області, як мінімум на 172 млн. грн.:

- В цьому питанні ми знаходимо взаєморозуміння в Кабміні, і це вселяє надію… Крім того, збільшується частка «екологічних» коштів, що будуть залишатися в області на виконання природоохоронних заходів, - наголосив голова облдержадміністрації.

Торкаючись болючого «новобогданівського» питання, Євген Червоненко вкотре підкреслив позицію облдержадміністрації:

- Артилерійських складів у Запорізькій області не буде! Ми будемо наполегливо вирішувати цю проблему, аж поки вона не буде зведена до нуля, - заявив керівник області.

Окрім цього під час прес-конференції, Євген Червоненко проанонсував проведення у м.Ялта 22-24 вересня 2006 року автоперегонів “ YALTA RALLY ”, які визнані в цьому році етапом Кубка Європи:

- Ця подія підвищить європейський статус України, поліпшить інвестиційний клімат держави. Адже авторалі - це великі кошти. Країни (де проводяться подібні змагання), природно, направляють ці кошти на розвиток власної інфраструктури, – сказав Євген Червоненко. Він запросив всіх журналістів взяти участь у висвітленні автоперегонів.

(Тези до прес-конференції Євгена Червоненка див. у доданому файлі).

На запитання журналістів Євген Червоненко та його заступник Микола Фролов (який також взяв участь у прес-конференції) дали вичерпні відповіді.

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.rtf, 72Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги