З початку року через стрімке подорожчання борошна вже тричі піднімалася ціна хліб, востаннє – з 2 березня на 2 – 5%.
На сьогодні оптово-відпускна ціна на «соціальний» хліб, тобто простої рецептури (неупакований) коливається у залежності від виробника: з борошна вищого гатунку - 7,85(Мел.ХК) - 10,31 грн / кг (ХЗ № 5); першого - 7,20 (Мел.ХК) -7,34 грн / кг (ХЗ № 5); з житньо-пшеничного борошна - 7,71 (Хліб Токмака) – 9,24 грн / кг (ХЗ № 5).
Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, для виробництва хліба простої рецептури запорізькі пекарі використовують борошно за такими ринковими цінами: вищого гатунку – 6,10 – 7,20 грн./кг; першого – 5,50 – 6,80 грн./кг; житнє – 3,20 – 5,00 грн./кг.
Наразі Міністерство аграрної політики і продовольства України спільно з ПАТ «Аграрний фонд» вирішує питання щодо забезпечення хлібовиробників борошном, виробленим із зерна державного інтервенційного фонду, за стабільною ціною.
Відповідну заявку на борошно в обсязі 1222 тонни подано Департаментом агропромислового розвитку ОДА. Це дозволить запорізьким підприємствам виробляти хліб простої рецептури за стабільними цінами та забезпечити доступним продуктом уразливі верстви населення.
Управління у справах преси та інформації