Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії готуються до весняно-польових робіт

17 лютого 2015 - 14:17

Під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка відбулася селекторна нарада з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт. У заході взяв участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

Міністр повідомив, що у ході розширеної наради з ключовими банками країни, на якій обговорювалося питання фінансування посівної кампанії, всі банківські установи виявили  бажання співпрацювати з аграріями.

-  Аграрний бізнес сьогодні – це прибуткова справа, тому вони готові надати вам фінансову підтримку. Банкіри запевнили, що її обсяги  будуть встановлені як мінімум на рівні минулого року. Тому тримайте на контролі це  питання й обов’язково проведіть зустрічі з ключовими банками своїх регіонів, - звернувся до територій Олексій Павленко.  

Директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства Володимир Топчій, у свою чергу, звернув увагу на питання підживлення озимих культур та ґрунту, а також на перевірку якості насіння, необхідного для весняно-польових робіт. За словами посадовця, важливим завданням на сьогодні є досягнення та утримання минулорічних показників. 

У ході наради представники регіонів доповіли з цих питань. Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Андрій Ревуцький, сільгосппідприємства області вже розпочали підживлення озимих культур. Станом на 17 лютого цю роботу виконано на площі 111 тис. га, в тому числі на посівах зернових колосових на площі 109 тис. га, що становить 16% від необхідного.

Щодо загальних обсягів необхідних мінеральних добрив, то для проведення посівної запорізьким аграріям потрібно 37,7 тис. тонн мінеральних добрив у діючій речовині, в тому числі аміачної селітри - 24,7 тис. тонн. Запаси добрив поступово поповнюються, на сьогодні вже заготовлено 19,6 тис. тонн мінеральних добрив (52% від потреби), у тому числі азотних - 17,5 тис. тонн  або 57%.

Потреба в насіннєвому матеріалі ярих зернових і зернобобових культур для сільгосппідприємств області повністю задоволена. В наявності є 24,6 тис. тонн або 111%.

Посівні якості насіння наразі перевіряються районними насіннєвими інспекціями.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 882-го дня війни

«Кар'єрний старт»: нова програма дає шанс молоді на перше офіційне працевлаштування

У Запоріжжі вручили державні нагороди сім’ям полеглих героїв

Графіки вимкнення світла: тепер без винятків

«Нинішня ситуація – репетиція опалювального сезону», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Конкурс з фінансування проєктів ветеранських ГО: термін подачі заяв продовжено

«Не дивлячись на всі негаразди, для мене життя тільки починається»: пологівський військовий про життя після поранення

Приватизація державних об’єктів у Запорізькій області: отримано 15 мільйонів гривень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 406 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 881-го дня війни

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ