Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії поповнюють свої запаси мінеральних добрив

9 лютого 2015 - 12:53

Запорізькі аграрії поповнюють свої запаси мінеральних добрив

В очікуванні весни запорізькі аграрії наразі займаються заготівлею мінеральних добрив. Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, для проведення весняно-польових робіт сільгосппідприємствам області необхідно 37,7 тис. тонн мінеральних добрив у діючій речовині, в тому числі аміачної селітри – 24,7 тис. тонн.

На сьогодні закуплено 17,9 тис. тонн мінеральних добрив, що складає 47% від потреби, аміачної селітри – 16,1 тис. тонн або 52%.

- З одного боку добре те, що ми вже наполовину забезпечені добривами, однак не можуть не бентежити ціни на них, які за рік зросли як мінімум у півтора-два рази. Зараз ціна за тонну складає понад 7 тисяч гривень, і вона ще буде зростати. Кількісні показники свідчать про те, що навіть за такою ціною наші сільгоспвиробники готові закуповувати міндобрива. Потроху, але щотижня вони поповнюють свої запаси. Купити добрива вони зможуть ще протягом усього лютого,  - зазначила начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА Ліна Субота.

У рамках підготовки до весняно-польових робіт уже проведено боротьбу з гризунами на площі 101,3 тис.га, у тому числі на посівах озимих зернових культур – 66,6 тис.га, озимого ріпаку – 27 тис.га і на багаторічних травах – 7,7 тис.га.

Загалом на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріям області необхідно 2,4 млрд. грн., що на 12,3 % (260 млн. грн.) більше минулорічних показників. У розрахунку на один гектар ріллі витрати складуть 1922 грн. Основне джерело покриття витрат – власні кошти і банківські кредити. Забезпеченість власними коштами складає 86%, банківськими кредитами – 14%.

 

 

Управління у справах преси  та інформації 

Читайте також

Енергетики, Запорізька ОДА, міська рада та Держенергонагляд спільно працюють над покращенням ситуації з енергозабезпеченням в регіоні

«В 16 разів зменшилась загальна тривалість вимкнень електроенергії», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Ситуація з електроенергією стала кращою: думки запоріжців

Громадська організація «Група активної реабілітації» - допомога для людей з ураженням спинного мозку або схожими за наслідками захворюваннями

СБУ встановила чергових колаборантів, які організовували фейковий референдум у Мелітопольському районі

єВорог: зупинимо ворога разом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 455 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 882-го дня війни

«Кар'єрний старт»: нова програма дає шанс молоді на перше офіційне працевлаштування

У Запоріжжі вручили державні нагороди сім’ям полеглих героїв

Графіки вимкнення світла: тепер без винятків