Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі козаки вибрали своє керівництво

19 січня 2015 - 14:04

Запорізькі козаки вибрали своє керівництво

Козаки Запорізького війська низового «Запорозька Січ» провели засідання Великої Ради. Вітаючи делегатів, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації  Олександр Зубченко наголосив, що за останній рік запорізьке козацтво пройшло шлях очищення, самоорганізувалося, стало на захист рідного краю.

Як повідомив кошовий отаман  , десятки козаків несуть службу в зоні проведення Антитерористичної операції, у Донецькому аеропорту, під Дебальцевим та Маріуполем. Вихованці пластунівського куреня із завзяттям беруть участь в операції «Дозор», патрулюванні залізничних магістралей, збирають продукти та теплі речі, купують амуніцію для наших військових.

За словами відомого запорізького краєзнавця, першого директора Національного заповідника «Хортиця»  Арнольда Сокульського, козацькій громаді ще треба багато зробити для популяризації українських, демократичних цінностей, посилити боротьбу з проявами сепаратизму, спробами екстремістів дестабілізувати ситуацію у нашій області. Запорука цього - у тісній співпраці патріотично налаштованих громадських організацій, влади та соціально відповідального бізнесу, прикладом якої є діяльність Міжнародної федерації бойових мистецтв «Спас». Її президент Олександр Притула, звертаючись до присутніх, підкреслив значущість відродження духовних засад українського козацтва, ідеалів свободи, єдності та збереження національної пам’яті.

Також делегати Великої Ради провели вибори кошового отамана, кошової старшини, затвердили план роботи на поточний рік. Зокрема, кошовим отаманом переобрано Костянтина Рижова.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі

Медзакупівлі в Запорізькій області: виявлено два ймовірні порушення

Енергетики, Запорізька ОДА, міська рада та Держенергонагляд спільно працюють над покращенням ситуації з енергозабезпеченням в регіоні

«В 16 разів зменшилась загальна тривалість вимкнень електроенергії», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Ситуація з електроенергією стала кращою: думки запоріжців

Громадська організація «Група активної реабілітації» - допомога для людей з ураженням спинного мозку або схожими за наслідками захворюваннями

СБУ встановила чергових колаборантів, які організовували фейковий референдум у Мелітопольському районі

єВорог: зупинимо ворога разом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 455 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області.