Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Запорізькій області знизилась на 16 %. За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області, на 39-ому тижні 2014 року та станом на 29.09.2014 зареєстровано 278 випадків гострих кишкових інфекцій (з них у Запоріжжі – 165), показник захворюваності склав 15,4 на 100 тисяч населення.
За тиждень гострими кишковими інфекціями серед дітей, які відвідують дитячі навчальні заклади, захворіли 35 осіб, з них 19 - у закладах обласного центру. Разом з тим, спалахів та групових захворювань не зареєстровано.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на харчовий шлях передачі інфекції припадає 96 %. Найбільш ризиковані групи продуктів: молочні - 28 %, м’ясні вироби – 26 %, риба – 10 %, овочі та фрукти – 9 %.
Більшість продуктів, які призвели до захворювання, були придбані на стихійних ринках - 32,6 %, на стаціонарних ринках – 14,3 %.
Зважаючи на це, спеціалісти Держсанепідслужби проводять лабораторні дослідження проб харчових продуктів. Тільки в обласному центрі минулого тижня проведено мікробіологічні дослідження 64 проб, відхилення виявлено у трьох з них.
Також спеціалісти служби досліджують проби питної води з водорозподільних мереж на мікробіологічні показники. Протягом минулого тижня досліджено 198 проб, відхилення від санітарних норм не встановлено, як і за попередній тиждень.
Управління у справах преси та інформації