Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: « Я буду конструктивно співпрацювати з будь-яким, легітимно обраним головою обласної ради»

2 червня 2006 - 16:38

Губернатор підтримав ініціативу ряду політичних сил щодо впровадження додаткових застережних заходів для забезпечення вільного волевиявлення депутатів обласної ради під час виборів нового голови місцевого парламенту.

Під час чергової зустрічі із представниками політичних партій, що були обрані до обласної ради, Євген Червоненко щиро подякував всім учасникам узгоджувальної депутатської комісії за конструктивну і продуктивну роботу, результатом якої став документ про порядок проведення виборів голови ОДА.

- Мені приємно, що ми, врешті, можемо продемонструвати всій країні приклад нової консолідуючої і толерантної регіональної політики, - зазначив губернатор, вітаючи представників різних політичних сил.

Євген Червоненко високо оцінив підписаний членами узгоджувальної комісії документ. Разом з тим, він наголосив на необхідності доповнити його пунктами про ряд додаткових застережних заходів, що забезпечать вільне волевиявлення депутатів. З такою пропозицією звернулись до губернатора представники окремих депутатських фракцій.

Голова ОДА озвучив ці пропозиції, зауваживши, що їх впровадження убезпечить депутатів від спроб будь-яких фальсифікацій. Зокрема, йдеться про заборону проносити у залу, де проводитиметься голосування, будь-яку фото і відеотехніку і навіть мобільні телефони. А також про необхідність зробити процедуру голосування максимально прозорою.

Учасники зустрічі таку ініціативу сприйняли неоднозначно. Тому колегіально було прийняте рішення обговорити інформацію про додаткові застережні заходи безпосередньо у фракціях та партійних організаціях і тільки після цього затвердити їх впровадження.

Наступна зустріч представників політичних сил, обраних до обласної ради, запланована на понеділок, 5 червня. Вона має відбутись тут ж в облдержадміністрації за круглим столом о12.00.

- Я буду конструктивно співпрацювати з будь-яким, легітимно обраним головою обласної ради, - підвів риску зустрічі губернатор Євген Червоненко. – Як представник Президента в регіоні мушу забезпечити дотримання всіх норм закону під час виборчого процесу.


Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович