Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Губернатор проти злочинних поборів на дорогах області

29 травня 2006 - 16:58

Днями голова ОДА став свідком того, як пізнім вечором на автодорозі, що проходить островом Хортицею, ближче до в'їзду на міст Преображенського, четверо працівників ДАІ зупиняли власників престижних іномарок, що проїжджали повз них. Губернатор, спостерігаючи таку картину, помітив, що працівники ДАІ при цьому не мали службових жетонів, не були вдягнуті у спеціальні світловідбивні жилети, а свій, так званий, рейд проводили не на автомобілях ДАІ.

На запитання Євгена Червоненка, що відбувається, правоохоронці пояснили, мовляв, проводять операцію «Перехват», розшукують дві угнані злочинцями «Таврії».

Перевіряючи подану інформацію у оперативного чергового, губернатор з'ясував, що цього дня не поступало жодної інформації щодо угону «Таврій», і тому така операція «Перехват» не оголошувалась, а вище згадані працівники ДАІ в даний час мали патрулювати зовсім іншу територію.

- Я обурений таким відвертим використанням службових повноважень для організації цинічного здирництва, - прокоментував ситуацію Євген Червоненко.- Тому змушений звернутись до начальника УМВС України в Запорізькій області Віктора Ольховського і вимагаю провести службове розслідування за цим фактом та дати гідну оцінку працівникам, що паплюжать звання інспекторів ДАІ.

Губернатор зазначив, що прагне забезпечити дотримання законності в усіх сферах діяльності на території ввіреної йому Президентом України області і тому викорінюватиме явища, які, в тому числі, формують негативну громадську думку щодо представників правоохоронних органів.

Разом з тим, Євген Червоненко звернувся до запоріжців із закликом реалізовувати свої конституційні і громадянські права та дотримуватись обов'язків за будь-яких обставин.

-Я хочу, щоб всі зрозуміли, що справжня демократія – це коли ми всі поважаємо права один одного і чесно виконуємо свої обов'язки, - наголосив губернатор. – Пам'ятаймо, що тільки самі зможемо зробити Запоріжжя містом високих європейських стандартів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області