Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Губернатор контролює всі заходи щодо ліквідації наслідків НС в Мелітополі

29 травня 2006 - 12:57

Нагадаємо, що в Мелітополі в результаті вибуху, за попередніми даними, природного  газу  в одній із  квартир, зруйновано житловий будинок. Вибух стався 28 травня  близько 17-ої години  в 5-ти поверховому житловому будинку по проспекту Б.Хмельницького. На момент нещасного випадку господарів квартири вдома не було. В результаті вибуху постраждали три особи - чоловіки 1983 і 1986 років народження та  80-річна жінка. 

За сигналом на пункт зв’язку служби порятунку  «01» на місце події негайно  прибули рятувальники. Вони евакуювали 33 мешканця будинку, двоє з них діти. Постраждалих   негайно ж госпіталізували  до центральної районної лікарні.

Вибухом зруйновані 4-й, 5-й і частково 3-й поверхи будинку та дах 3-го під’їзду. Пошкоджено 7 квартир.

Євген Червоненко   контролює виконання програми  заходів щодо ліквідації наслідків  цього вибуху. Він регулярно отримує оперативну інформацію від мобільної  групи ГУ МНС України в Запорізькій області, що працює на місці події. Також губернатор   підтримує прямий зв’язок  з членами  комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мелітопольської міської ради. На екстреному  засіданні цієї комісії, що  відбулося  у перші години після вибуху,  було прийняте рішення про  відселення 9 постраждалих до готелю «Мелітополь». Інші мешканці зруйнованого будинку за власним бажанням розселились у родичів. На поточний момент всі  вони забезпечені тимчасовим житлом.

Голова ОДА дав доручення  керівництву обласного управління охорони здоров’я мобілізувати служби нейрохірургії та реанімації для надання  висококваліфікованої фахової допомоги тим, хто її потребує. Зокрема, губернатор наполягає, щоб був забезпечений відповідний догляд  за двадцятирічним хлопцем, що потерпів від вибуху, який  на поточний момент перебуває у відділенні реанімації та інтенсивної терапії Мелітопольської ЦРБ.

Євген Червоненко  також прослідкував  за тим, щоб  належним чином була організована охорона зруйнованого будинку і не допущені випадки мародерства. Він звернувся  до начальника управління УМВС України в Запорізькій області Віктора Ольховського з проханням  забезпечити цілодобове  чергування біля  будинку нарядів патрульної служби.

Зараз на місці події працює комісія, яка з’ясовує обсяги  руйнування і пошкодження будинку та приватного майна. Найближчим часом фахівці визначать джерела фінансування компенсаційних виплат постраждалим.

- Я щиро співчуваю людям, що постраждали від вибуху, - зауважив голова облдержадміністрації Євген Червоненко, - і хочу запевнити, що  виконавча влада не залишить їх сам на сам  з цією бідою.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області