Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Високі гості з Європи в Запоріжжі. Ми святкуємо День Європи

26 травня 2006 - 16:46

В облдержадміністрації відбулася зустріч заступника Міністра закордонних справ України Миколи Маймескула, голови облдержадміністрації Євгена Червоненка, голови обласної ради Володимира Березовського, міського голови Євгена Карташова та інших посадовців з Послами країн-членів Європейського Союзу. Зустріч розпочала офіційну частину святкування Дня Європи в Запоріжжі.

Вітаючи гостей свята, Євген Червоненко зазначив:
- Для мене висока честь вітати всіх вас на славетній Запорізькій землі, яка не лише є історичною перлиною України та колискою першої у світі демократичної республіки, що заснована Запорізькими козаками. Сьогодні Запоріжжя також є одним із головних центрів розвитку економічного, технологічного та інтелектуального потенціалу України.

Голова облдержадміністрації наголосив, що святкування Дня Європи на загальнодержавному та регіональному рівні стає традицією, масштаби його все більше зростають. В інтеграції України в ЄС Запорізька область займає одну з ведучих ролей:
- Область є першопрохідцем серед регіонів України в інтегруванні навчального процесу у європейську систему навчання… За підсумками 2005 року зовнішньоторговельний оборот товарами та послугами між підприємствами Запорізького регіону та партнерами з Європейського Союзу досяг позначки у 1 млрд. 78,5 млн. доларів США… На сьогодні 62% іноземного капіталу, який працює в області, надійшло саме із країн-членів Європейського Союзу - це майже 341 млн. доларів США, - сказав керівник регіону, наводячи приклади співробітництва нашого краю з країнами-членами ЄС.

Заступник Міністра закордонних справ України Микола Маймескул зазначив, що ідея будівництва об'єднаної Європи підняла континент з післявоєнних руїн і підтримує провідну роль європейської спільноти у розвитку цивілізації. Він висловив задоволення з приводу того, що єднання України та Європи сьогодні відбувається саме на Запорізькій землі.

Голова Представництва Європейської Комісії в Україні та Білорусі пан Ієн Боуг відзначив: - Вся делегація усвідомлює, що має змогу відвідати історичну частину України і за значною кількістю Послів можна судити про інтерес, який викликав святкування Дня Європи в Запоріжжі.

Пан Ієн Боуг наголосив, що делегація мала багато запрошень з інших регіонів для святкування Дня Європи в Україні та вибрали саме наше місто, на що Євген Червоненко відповів:
- Пане Посол, Ви як завжди не помилилися, бо Запоріжжя – це є Серце України.

З вітаннями до гостей з Європи звернулися голова обласної ради Володимир Березовський та Запорізький міський голова Євген Карташов.

Посли країн ЄС – Бельгії, Австрії, Хорватії, Латвії, Польщі, Словаччини, Швеції, Великої Британії, Чехії, Угорщини, Греції, Фінляндії виказали задоволення можливістю прийняти участь у святкуванні Дня Європи саме на Запоріжжі.

Учасники зустрічі відповіли на запитання представників засобів масової інформації щодо можливості вступу України до ЄС, спрощення візових відносин нашої країни з країнами Європи, сьогоднішнього та майбутнього економічного співробітництва тощо.

Після офіційної зустрічі в облдержадміністрації українські високопосадовці та європейські гості спілкувалися зі студентами Запорізьких Національного Технічного та Національного університетів. В такому ж складі відбулася зустріч з представниками ділових кіл регіону в Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Нагадаємо, з 15 години на площі Фестивальній працює Європейське містечко, о 18.00 відкриття свята Дня Європи в Запоріжжі.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області