Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми та здобутки тваринницької галузі області

24 травня 2006 - 14:23

Вчора, 23 травня в Бердянському районі відбувся семінар-нарада з питань організації літньо-табірного утримання сільськогосподарських тварин. Захід організувало Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, на який були запрошені керівники районних управлінь.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з двома сільськогосподарськими підприємствами Бердянщини - ПСП "Агрофірма "Росія" (с. Новопетрівка) та ТОВ "Агрофірма "Нива" (с. Успенівка). Ці господарства можуть похвалитися значними здобутками. Приміром, ПСП «Агрофірма «Росія» - найбільше господарство області, яке має 1010 голів дійних корів. Кілька років тому господарство придбало дійну систему «Westfalia Surge» (Німеччина) типу «карусель». Експлуатація новітнього обладнання дозволяє 2 операторам машинного доїння протягом зміни (5 годин) видоювати 600 корів. При цьому система повністю автоматизована і виключає контакт людських рук з продукцією (молоком). За словами керівника господарства Анатолія Ніколенка, висока якість молока дозволила агрофірмі укласти договір з торговою маркою «President», і продавати їй молоко за ціною 1,35 грн. (в той час, коли закупівельна ціна по області нижче 1 грн.). Всього ж господарство налічує 4,5 тис. голів великої рогатої худоби та 2,6 тис. голів свиней, в планах – збільшення поголів'я.

Потім учасники семінару оглянули умови літнього утримання худоби у ТОВ «Агрофірма «Нива». Господарство налічує 2,6 тис. голів великої рогатої худоби (в тому числі 636 дійних корів) та 2,1 тис. голів свиней. І новопетрівці і успенівці отримують достатньо високі середньодобові прирости худоби. Наприклад, в 2005 році цей показник у «Ниві» склав 573 г . для ВРХ та 340 г . для свиней.

Пленарну частину семінару, що відбулася в ТОВ «Агрофірма «Нива» відкрив начальник Головного управління агропромислового розвитку Володимир Журавльов. Він окреслив стан м'ясного та молочного тваринництва області, тенденції його розвитку. Керівники господарств, що приймали учасників семінару, Анатолій Ніколенко та Юрій Погорелий, розповіли присутнім про здобутки та проблеми сільгосппідприємств.

Заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Колесніков підбив підсумки роботи галузі тваринництва області за 4 місяці 2006 року та завдання на період літньо-табірного утримання тварин (доповідь див. у доданому файлі).

За словами Володимира Журавльова, проведений семінар-нарада з керівниками районних управлінь агропромислового розвитку дозволить поширити в області той позитивний досвід, що набули бердянські господарства та сприятиме розвитку тваринницької галузі на селі.

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 76Kb)

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області